Evenimentul zilei

Joi12122019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate
Evenimentul zilei - Actualitate
11 Dec 2019
by  - 
Publicat în Actualitate

Un aranjament financiar, care va permite procurarea rezervelor de gaze naturale, în valoare de 50 de milioane de dolari, în scopul aprovizionării cu gaze naturale a Republicii Moldova, în caz de necesitate, a fost semnat astăzi, 11 decembrie, la Guvern. Documentul a fost semnat de către prim-ministrul Ion Chicu și directorul general BERD pentru Europa de Est și Caucaz, Matteo Patrone, relatează IPN.

11 Dec 2019
by  - 
Publicat în Social

Majoritatea instituțiilor medicale rămân inaccesibile pentru persoanele cu dizabilități. Autoritățile nu au aprobat un program de reabilitare pentru acestea, iar numărul persoanelor care beneficiază de reabilitare și tratament balneo-sanatorial este scăzut. 

11 Dec 2019
by  - 
Publicat în Actualitate

Președintele Consiliului Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto, Oleg Alexa, susține că transportatorii sunt gata să îmbunătățească condițiile de călătorie pentru pasageri dacă vor primi asigurări că investițiile lor vor putea fi recuperate. 

11 Dec 2019
by  - 
Publicat în Actualitate

Cetățenii vor putea semnaliza, în mod anonim și securizat, abuzurile și fărădelegile comise de către autorități sau pe care le-au observat în societate, prin intermediul paginii anonim.md. Platforma a fost lansată astăzi, 11 decembrie, de către asociația obștească „Juriștii pentru Drepturile Omului”, relatează IPN.

11 Dec 2019
by  - 
Publicat în Actualitate

Șoferii a peste trei sute de microbuze de pe rutele interurbane au parcat în Piața Marii Adunări Naționale, nemulțumiți de faptul că autoritățile tergiversează majorarea tarifelor de călătorie, pe care o cer de mai multa vreme. În centrul orașului s-au format ambuteiaje.

11 Dec 2019
by  - 
Publicat în Actualitate

Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, care a fost delegat de către procurorul general, Alexandr Stoianoglo, în Procura Generală, bănuiește că șeful PG ar avea un interes ascuns și ar dori să-l înlăture de la conducerea Procuraturii Anticorupție. De asemenea, Viorel Morari susține că nu există un conflict între el și Alexandr Stoianoglo, ci doar percepția diferită a legislației în vigoare, relatează IPN.

10 Dec 2019
Publicat în Actualitate

Asociația obștească „Asociația de Arbitraj din Republica Moldova” anunță despre constituirea Curții de Arbitraj a municipiului Chișinău, care va avea ca scop soluționarea litigiilor naționale și internaționale pe cale amiabilă, fără a apela la instanțele de judecată.

10 Dec 2019
Publicat în Justitie

Totodată, Consiliul Superior al Magistraturii a admis, parțial, sesizarea fostului procuror general interimar, Dumitru Robu, care a cerut eliberarea acordului la reținere, aducere silită, percheziție și arestare a lui Sternioală.

10 Dec 2019
Publicat în Actualitate

O şefă de direcţie, doi reprezentanţi ai unei agenţii imobiliare şi un angajat al Agenţiei Servicii Publice ar fi pus pe roate o schemă de corupție la Primăria municipiului Chișinău.

10 Dec 2019
Publicat în Actualitate

Comisia Europeană a dat luni publicităţii o listă revizuită a companiilor aeriene care nu îndeplinesc standardele internaţionale de siguranţă şi, în consecinţă, sunt supuse unor interdicţii de a opera în Uniunea Europeană, informează un comunicat al executivului comunitar.

10 Dec 2019
Publicat în Actualitate

Începând cu 10 decembrie 2019, Banca Națională a Moldovei pune în circulație două  monede jubiliare și comemorative ca mijloc de plată și în scop numismatic.

10 Dec 2019
Publicat în Justitie

Este prima ședință a CSM, la care Nagacevschi participă, după numirea în funcția de ministru.

09 Dec 2019
by  - 
Publicat în Social

Rapperul Kapushon (Marin Creţu) este protagonistul unei campanii sociale de promovare a integrităţii, lansată de PNUD şi CNA. Videoclipul piesei „Dacă ai dat, dacă ai luat” în care artistul ne îndeamnă să punem capăt corupţiei a fost vizionat de sute de mii de persoane. Totodată, tineri şi tinere din diferite instituţii de învăţământ au avut posibilitatea să discute la direct cu artistul şi să îi asculte cele mai cunoscute piese în cadrul campaniei „O lecţie de integritate de la Kapushon”. Cum s-a desfăşurat campania şi de ce Kapushon a făcut mai multe piese cu mesaje sociale aflaţi din interviul de mai jos. 

Pagina 1 din 677