Evenimentul zilei

Lun01222018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate
Evenimentul zilei - Actualitate
22 Ian 2018
Publicat în Justitie

Ex-judecătoarea Domnica Manole și avocata sa Viorica Grecu au adresat o cerere Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), prin care cer anularea hotărârii emise pe 4 iulie anul trecut, prin care Domnica Manole a fost eliberată din funcția de judecător al Curții de Apel Chișinău.

22 Ian 2018
Publicat în Actualitate

Asociațiile obștești ale diasporei moldovenești în Canada au creat Consiliul Național al Diasporei din Canada (CNDC) și au adoptat Regulamentul de funcționare al acestuia. Acțiunea a avut loc în cadrul unei mese rotunde, în orașul Montréal. 

22 Ian 2018
Publicat în Actualitate

Exercițiile militare ale trupelor ruse din Transnistria și cele loiale regimului separatist au un ritm alarmant de creștere, observă expertul în securitate Rosion Valisoi. Acesta precizează că numai săptămâna trecută au avut loc nu mai puțin de șase execiții militare în stânga Nistrului, patru având caracter combatant.

22 Ian 2018
by  - 
Publicat în Actualitate

420 de întreprinderi din țară și-au anunțat participarea la ediția din anul acesta a expoziției-târg „Fabricat în Moldova”, care se va desfășura între 31 ianuarie și 4 februarie la Moldexpo. Alături de companiile din Moldova, la expoziție vor participa agenți economic din  Ucraina, Belarus, Federația Rusă, România, Turcia, Iran și alte țări, în total zece la număr.

22 Ian 2018
by  - 
Publicat în Actualitate

Ministrul de Interne, Alexandru Jizdan, a declarat într-un interviu pentru Europa Liberă că salariile polițiștilor trebuie mărite pentru a fi redusă corupția din rândul acestora.

22 Ian 2018
Publicat în Chisinau

În capitală, în jur de 16.000 de persoane sunt în așteptarea unei locuințe sociale. La nivel municipal, urmează să fie instituită o comisie care se va ocupa de distribuirea locuințelor, potrivit informațiilor prezentate luni la ședința operativă de la Primărie.

22 Ian 2018
Publicat în Actualitate

Trei cetățeni moldoveni sunt documentați pentru încălcarea regimului de frontieră, cu scop de braconaj cinegetic, și deținerea ilegală a armei și munițiilor.

22 Ian 2018
Publicat în Actualitate

La sfârșitul săptămânii trecute, angajații din penitenciare au desfășurat mai multe percheziții în sectoarele deținuților și în alte încăperi ale penitenciarelor din Lipcani, Leova, Cricova,  Pruncul, Cahul, Rezina și Bălți.

22 Ian 2018
Publicat în Din tara

Peste 1.100 de șoferi au fost documentați de angajații Inspectoratului Național de Patrulare (INP), în doar 3 zile,  conducând cu abateri legale, dintre care, 244 de conducători auto au depășit limita de viteză, iar alții 30 au fost depistați la volan în stare de ebrietate.

22 Ian 2018
by  - 
Publicat în Actualitate

Judecătoria Chișinău a respins, ca fiind nefondată, cererea fostului președinte al României, Traian Băsescu, privind anularea decretului de retragere a cetățeniei moldovenești. Decizia poate fi contestată timp de 30 de zile la Curtea de Apel, transmite IPN.

22 Ian 2018
Publicat în Actualitate

Pe parcursul săptămânii trecute, Poliția de Frontieră a înregistrat mai multe acțiuni ilegale.

22 Ian 2018
Publicat în Din tara

Toate localitățile din țară au fost reconectate la energia electrică către dimineața zilei de luni, conform datelor de la furnizorii de energie electrică.

22 Ian 2018
Publicat în Actualitate

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) prognozează pentru astăzi, 22 ianuarie, ninsoare slabă și temperaturi între -5 și 0 grade Celsius, presiune atmosferică - normală.

21 Ian 2018
Publicat în Chisinau

Cetățenii Republicii Moldova vor putea călători fără vize în alte șapte state ale lumii, după ce Guvernul a aprobat abolirea regimului de vize pentru Antigua şi Barbuda, Uniunea Dominica, Statele Federale ale Microneziei, Republica Panama, Republica Peru, Sfântul Vincent şi Grenadine, Statul Independent Samoa.

Pagina 1 din 494