Evenimentul zilei

Mie11132019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate
Evenimentul zilei - Actualitate
12 Noi 2019
Publicat în Actualitate

În pofida regretabilei demiteri a Guvernului Prim-Ministrului Maia Sandu, priorităţile Statelor Unite în relaţiile noastre bilaterale cu Republica Moldova rămân neschimbate, se arată într-un comunicat al Ambasadei SUA la Chişinău, care vine ca o reacţie la votul de neîncredere acordat de Parlament pentru Executivul condus de Maia Sandu.

12 Noi 2019
Publicat în Actualitate

„Votul de neîncredere în Guvernul din Republica Moldova cu privire la întrebările referitoare la procesul de recrutare a procurorului general trimite semnale îngrijorătoare pentru procesul de reformă din țară”. Este declarația purtătoarei de cuvânt a Comisiei Europene pe teme de politică externă, Maja Kocijancic, cu referire la situația din Republica Moldova, transmite IPN.

12 Noi 2019
Publicat în Actualitate

Maia Sandu spune că responsabilitatea pentru ceea ce urmează trebuie să și-o asume cei care au demis Guvernul pe care l-a condus până astăzi. După ședința Parlamentului, unde a fost votată moțiunea de cenzură, Maia Sandu a declarat că nu știe ce urmează, doar că este clară colaborarea dintre PSRM și PDM, cărora „le-a fost frică de reforma justiției”. „Ce se va întâmpla mai departe depinde de decizia mai multor partide. Blocul ACUM nu are ce discuta pe viitor cu cei care au demis Guvernul”, a spus premierul demis, citat de IPN.

12 Noi 2019
Publicat în Actualitate

Sute de oameni s-au adunat în fața Parlamentului pentru a susține Guvernul Sandu.

12 Noi 2019
Publicat în Social

Alocațiile sociale pentru persoanele cu dizabilități și persoane vârstnice, care nu îndeplinesc condițiile necesare pentru obținerea dreptului la pensie, vor fi majorate cu 40 și respectiv 30 la sută, potrivit unui proiect de lege, avizat pozitiv astăzi de guvern.

11 Noi 2019
by  - 
Publicat în Actualitate

Un timișorean s-a ales cu o amendă care are aproape valoarea mașinii cu care a fost prins făcând drifturi. El a fost sancționat și pentru că poula atmosfera, notează www.evz.ro

Un tânăr de 24 de ani a fost amendat de Poliția Locală Timișoara cu aproape 1.000 de euro. El a fost prins făcând drifturi la volanul unui Seat. O astfel de practică e interzisă, astfel că tânărul a fost sancționat. Polițiștii însă, i-au mai aplicat o amendă, de 2.500 de lei, pentru că polua atmosfera orașului, respectiv pentru faptul că mașina lăsase în urmă ”un nor de fum negru și dens”.

Tânărul a fost depistat de polițiștii locali zilele trecute, pe strada Ciprian Porumbescu, la intersecția cu un bulevard. Nu este singurul sancționat. Poliția Locală a mai prins, toamna aceasta, trei tineri trecuți de 20 de ani care se distrau astfel, iar toți au fost sancționați.

”Poliția Locală Timișoara atrage din nou atenția că astfel de ”distracții” îi costă pe cei care le pun în practică sancțiuni drastice de până la 2.500 lei, conform HCL 371/2007”, transmit reprezentanții Poliției Locale.

11 Noi 2019
by  - 
Publicat în Actualitate

Restabilirea încrederii partenerilor de dezvoltare ai țării și reluarea asistenței bugetare și macrofinanciare a UE, oferită ca sprijin pentru reformele lansate de Guvernul Sandu, este elementul-cheie al Raportului de activitate al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene pentru perioada 8 iunie - 8 noiembrie 2019. Raportul este prezentat în contextul moțiunii de cenzură, care a fost depusă de PSRM, relatează IPN.

11 Noi 2019
by  - 
Publicat în Actualitate

Guvernul se întrunește marți în ședință până la examinarea de către Parlament a moțiunii de cenzură. Ședința cabinetului de miniștri este anunțată pentru ora 08.00 relatează IPN.

11 Noi 2019
by  - 
Publicat în Justitie

Doi polițiști ai Inspectoratului Național de Patrulare (INP) din raionul Drochia sunt cercetați de către ofițerii Direcţiei generale teritoriale Nord a CNA într-un dosar de corupere pasivă.

11 Noi 2019
by  - 
Publicat în Justitie

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) anunță trimiterea în instanța de judecată a cauzei penale de învinuire a membrilor unui grup criminal specializat în circulația ilegală pe teritoriul țării a drogurilor de tip alfa-PVP (sare), în proporții deosebit de mari, la prețul de 1.000 de lei pentru un gram de substanță. 

11 Noi 2019
by  - 
Publicat în Justitie

Fostul procuror din cadrul Procuraturii Edineț, Gheras Corneliu, a fost condamnat la 7 ani de închisoare pentru corupere pasivă. 

10 Noi 2019
by  - 
Publicat în ActualitatePreședintele , plasat pe primul loc la primul tur al alegerilor prezidențiale, își anunță strategia pentru turul al doilea

09 Noi 2019
by  - 
Publicat în Actualitate

Peste 6.500 de români aflați în Republica Moldova au votat în cadrul alegerilor președintelui României, începând cu ziua de vineri, 8 noiembrie, ora 12.00, când s-au deschis secțiile de votare în diasporă, și până sâmbătă, 9 noiembrie, ora 09.30. Procesul continuă. Datele sunt prezentate în regim online de către Biroul Electoral Central din România, transmite IPN.

Pagina 1 din 671