Evenimentul zilei

Ma02192019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate
Evenimentul zilei - Actualitate
18 Feb 2019
by  - 
Publicat în Chisinau

Guvernul României acordă municipalității Chișinău un grant de zece milioane de euro pentru curățarea râului Bâc. Prin acest proiect, autoritățile își propun să reducă vulnerabilitatea zonelor râului Bâc afectate de schimbările climatice cu impact negativ asupra infrastructurii urbane a municipiului Chișinău. 

15 Feb 2019
Publicat în Actualitate

CNA a anunţat că a fost reţinut reprezentantul unui agent economic din capitală, bănuit că ar fi mituit funcţionarii CSP pentru a obţine peste o sută de certificate medicale privind susţinerea cursurilor de instruire igienică de către angajaţii companiei.

Acesta a fost plasat în izolatorul CNA pentru 72 de ore şi este cercetat pentru corupere pasivă. Potrivit materialelor cauzei penale, bănuitul ar fi transmis bani reprezentantului CSP, pe parcursul lunii decembrie 2018, pentru a obţine avizarea certificatelor medicale fără ca angajaţii companiei să participe la instruiri.

11 persoane dintre cele 31 reţinute până în prezent, fiind suspectate de corupţie, au statut de învinuit, potrivit informaţiilor făcute publice de CNA. Patru persoane reţinute se află în arest preventiv pentru 30 de zile, iar şapte persoane sunt cercetate în stare de libertate, pentru că ”şi-au recunoscut  vina şi cooperează cu ancheta”.  Alte 20 de persoane au calitatea de bănuit, precizează CNA.

 

15 Feb 2019
Publicat în Social

La evenimentul de deschidere a participat primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, care a subliniat că noua structură va activa în subordinea Direcției municipale pentru protecția drepturilor copilului și presupune oferirea asistenței copiilor depistați în situații de risc.

15 Feb 2019
Publicat în Actualitate

România va oferi 15 milioane de euro pentru proiecte destinate protecției mediului, adaptării la schimbările climatice sau reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră.

15 Feb 2019
Publicat în Social

Autoritățile vamale din Republica Moldova și România și-au oficializat angajamentul de modernizare a punctelor de trecere "Sculeni-Sculeni", "Leușeni-Albița" și "Giurgiulești-Galați". Directorul Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie și Președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală, Mihaela Triculescu au semnat, ieri, la București, Acordul de Parteneriat privind implementarea proiectului de reabilitare a respectivelor posturi de frontieră.

14 Feb 2019
by  - 
Publicat în Actualitate

Facebook a eliminat circa 168 de conturi false, 28 de pagini şi opt conturi de Instagram, deoarece răspândeau informaţii false despre Republica Moldova, cu scopul de a induce în eroare cetăţenii moldoveni, înaintea alegerilor parlamentare care vor avea loc la data de 24 februarie. 

14 Feb 2019
by  - 
Publicat în Actualitate

Agenția Servicii Publice (ASP) va elibera cetățenilor cu drept de vot, în ziua alegerilor, acte de identitate necesare pentru participarea la scrutin. 

14 Feb 2019
by  - 
Publicat în Social

Un centru menit să ofere asistență informațională și psiho-pedagogică copiilor aflați în situație de risc va fi lansat în municipiul Chișinău. 

14 Feb 2019
by  - 
Publicat în Social

Sistemul Informațional Automatizat Asistența Medicală Primară (SIA AMP) și Sistemul Informațional Automatizat Asistența Medicală Spitalicească (SIA AMS), deținute de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), vor fi preluate de către Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM), potrivit unui proiect de decizie a Guvernului, expus de pentru consultări publice.

14 Feb 2019
by  - 
Publicat în Actualitate

Reprezentanții asociației patronale „Asociațiile de Coproprietari în Condominiu” îndeamnă locatarii blocurilor să se organizeze pentru a forma asociații de proprietari în condominiu, în condițiile în care, în noiembrie, a fost votată Legea Condominiului, care prevede că cele patru forme de gestionare existente în prezent – APLP, CCL, ACC și ÎMGFL – vor dispărea. 

13 Feb 2019
Publicat în Social

În data de 15 februarie, la ora 10:00, la Chișinău va avea loc deschiderea centrului de zi pentru copiii fără adăpost. Aceștia vor avea posibilitatea să ia aici masa, să facă o baie, să-și spele și să-și schimbe hainele. Totodată, copiii vor primi asistență psihologică și pedagogică.

13 Feb 2019
Publicat în Actualitate

Astăzi a început tipărirea buletinelor de vot cu participanții de pe circumscripția națională care participă la alegerile parlamentare din acest an. 

13 Feb 2019
Publicat în Actualitate

Calitatea proastă a drumurilor după ninsorile din această iarnă determină autoritățile să recurgă la metode inutile și penibile de a mai reduce numărul de gropi apărute în asfalt. 

13 Feb 2019
Publicat în Social

Din bugetul municipal vor fi alocate 80 de milioane de lei pentru procurarea autobuzelor.

Pagina 1 din 628