Evenimentul zilei

Sam04042020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate
Evenimentul zilei - Actualitate
30 Mar 2020
by  - 
Publicat în Actualitate

Un cunoscut preşedintele a şocat comunitatea mondială cu atitudinea arătată în weekend.

28 Mar 2020
by  - 
Publicat în Actualitate

De teama răspândirii noului virus chinezesc, Vladimir Putin a decis să închidă toate frontierele Rusiei, libera deplasare fiind permisă doar camioanelor și diplomaților.

26 Mar 2020
Publicat în Actualitate

Începând de mâine, 27 martie, cetățenii din R Moldova nu vor mai avea dreptul să iasă din casă fără un act care le-ar confirma identitatea. Mai mult, la cerere, aceștia vor fi obligați să le ofere informații oamenilor legii, să se legitimeze și să răspundă la toate întrebările care le-ar putea fi puse.

„Persoanele care se vor afla în afara reședinței vor fi obligate să aibă la ei un act de identitate. Va trebui să fiți gata să le răspundeți oamenilor legii, să vă identificați, să prezentați actul. Din 27 martie 2020 se interzice aflarea în grupuri mai mari de 3 persoane. Această măsură este implementată în mai multe țări. De mâine și ziua și noaptea este interzisă aflarea persoanelor în grupuri mai mari de trei persoane”, a spus premierul Ion Chicu.

Amintim că, în R. Moldova sunt 177 de bolnavi cu COVID-19, după ce astăzi încă 28 de pacienți au fost testați pozitiv.

19 Mar 2020
Publicat în Actualitate

Pe perioada declarării situației de urgență pentru prevenirea infecției cu COVID-19 mai multe companii fac livrări de diverse produse chiar până la ușă. Cetățenii pot beneficia de serviciile de on-line pentru produsele alimentare și cele de igienă care sunt livrate până acasă, dar și de produse farmaceutice. Astfel, cel puțin două farmacii au anunțat că îți pot propune aceleași servicii. 

19 Mar 2020
Publicat în Chisinau

Primăria municipiului Chișinău lansează campania „Fii Voluntar!", pentru a ajuta persoanele nevoiașe să treacă mai ușor peste perioada de criză provocată de infecția COVID-19, transmite MOLDPRES.

17 Mar 2020
by  - 
Publicat în Actualitate

Parlamentul de la Chişinău a votat, marţi, declararea stării de urgenţă pe teritoriul Moldovei pe termen de 60 de zile, ca urmare a epidemiei de coronavirus.
Potrivit documentului aprobat la propunerea Guvernului, măsura intră în vigoare în data adoptării şi este valabilă până la 15 mai 2020.

16 Mar 2020
by  - 
Publicat în Actualitate

O doctoriță britanică, Clare Gerada, infectată cu coronavirus a povestit cum a afectat-o boală și cum a reușit să câștige lupta vieții.

15 Mar 2020
Publicat în Actualitate

Autoritățile municipale după ce au anunțat suspendarea transportului public în Chișinău, duminică, pentru a restricționa deplasarea oamenilor în centrul orașului, inclusiv la Piața Centrală, și a limita răspândirea noului coronavirus, astăzi au declarat că: „Activitatea piețelor, punctelor comerciale, a restaurantelor și cantinelor va fi sistată începând cu 16 martie. Măsura va fi aplicată până la 31 martie curent.” Anunțul a fost făcut de prim-ministrul Ion Chicu, după ședința Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate.  Până și Vaticanul anunță că slujbele de Paști se vor ține fără public din cauza pandemiei de coronavirus. 

14 Mar 2020
by  - 
Publicat în Actualitate

Starea de urgență se poate impune pe o perioadă de cel mult 30 de zile și prevede măsuri excepționale economice sau de ordine publică.

10 Mar 2020
by  - 
Publicat în Actualitate

Fenomenul a dat fiori autorităţilor şi locuitorilor din zona roşie din Nordul Italiei.

06 Mar 2020
by  - 
Publicat în Actualitate

Judecătoria Chișinău a aprobat solicitarea de arest preventiv pe fostul guvernator al Băncii Naționale a Moldovei.

04 Mar 2020
by  - 
Publicat în Actualitate

Încă două grădinițe de la noi, renovate cu bani din România. Ambasadorul Ioniță: „Asta înseamnă a fi cu adevărat prieten”

Pagina 1 din 692