Evenimentul zilei

Ma09172019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate
Evenimentul zilei - Actualitate
17 Sep 2019
Publicat în Justitie

Procurorul general interimar, Dumitru Robu, a semnat astăzi, 17 septembrie, un ordin în acest sens.

17 Sep 2019
Publicat în Actualitate

Ofiţerii echipelor mobile ale Serviciului Vamal au reţinut peste 24 mii de ţigarete fără timbre de accize şi 240 de litri de alcool etilic, fără acte de provenienţă, ca urmare a analizei de risc şi a filtrelor de control instituite în anumite regiuni din centrul ţării.

17 Sep 2019
Publicat în Justitie

Ministrul Justiției, Olesea Stamate, susține că, dacă CSP va continua concursul pentru selectarea noului procuror general, inițiat anterior, atunci acest concurs va fi ilegal.

16 Sep 2019
by  - 
Publicat în Social

În regiunea Tumen, Federația Rusă, au rămas foarte mulți români basarabeni ai căror predecesori au fost deportați în anul 1949. Aceștia reprezintă a 14-a naționalitate a regiunii, adică aproximativ 16.000 de persoane. Acestea sunt concluziile prezentate la o conferință de presă ținută la IPN de istoricul Octavian Țîcu în urma celei de a VI-a ediții a „Expedițiilor Memoriei”.

16 Sep 2019
by  - 
Publicat în Social

În Republica Moldova, la fiecare oră, un om face accident vascular cerebral, iar în fiecare o oră și jumătate, o persoană se stinge din viață în urma unui accident vascular cerebral. 

14 Sep 2019
by  - 
Publicat în Social

Cea XVIII-a ediție a Festivalului Republican al Etniilor se va desfășura duminică, 15 septembrie, în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”. Potrivit autorităților, Festivalul vine să impulsioneze comunicarea interetnică și să contribuie la facilitarea integrării civice și socio-culturale a minorităților naționale în societate, relatează IPN.

13 Sep 2019
Publicat în Social

La începutul noului an de studii, în instituțiile de învățământ general din țară sunt înregistrate 2174 de posturi didactice vacante, potrivit datelor prezentate de organele locale de specialitate.

13 Sep 2019
Publicat în Justitie

Acesta prevede modificarea mecanismului de numire a procurorului general, dar și de încetare a mandatului acestuia. De asemenea, au fost modificate criteriile pentru selectarea procurorului general.

13 Sep 2019
Publicat în Actualitate

Pe lângă eliminarea acestor taxe cu partea română se discută şi posibilitatea de a ne concecta şi la spaţiul UE, la fel fără taxe.

13 Sep 2019
Publicat în Actualitate

Vicepremierul, ministrul afacerilor interne, Andrei Năstase, anunţă că pe data de 21 septembrie, după ce se va întoarce din vizita planificată în Statele Unite ale Americii, se va lansa în campania electorală pentru funcţia de primar al municipiului Chişinău.

12 Sep 2019
by  - 
Publicat în Actualitate

Nu există niciun document sau proiect aprobat care explică cum urmează a fi valorificată infrastructura proiectului „Chișinău Arena” și cele 59 de hectare conexe, în interes public. 

12 Sep 2019
by  - 
Publicat în Actualitate

Ministerul Economiei și Infrastructurii (MEI) vine cu o serie de precizări și clarificări, în legătură cu organizarea protestului asociațiilor patronale din domeniul transportului rutier de persoane, desfășurat astăzi, în Piața Marii Adunării Naționale.

12 Sep 2019
by  - 
Publicat în Actualitate

În cei aproape 22 de ani de când Republica Moldova a devenit parte la Convenția Europeană pentru Drepturile Omului, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a înregistrat peste 14.200 de cereri îndreptate împotriva Moldovei. 

Pagina 1 din 660