Evenimentul zilei

Lun12172018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate
Evenimentul zilei - Actualitate
17 Dec 2018
Publicat în Actualitate

Accident cumplit la ieșire din satul Gura Galbelei, raionul Cimișlia. În urma impactului, două persoane au decedat iar un copil de cinci ani s-a ales cu o sperietură. Aceștia se îndreptau spre mun. Chişinău. Incidentul a avut loc astăzi, in dimineața de 17 decembrie.

16 Dec 2018
Publicat în Actualitate

25 de persoane au ajuns cu fracturi la spital, după ce au lunecat și au căzut pe trotuarele din capitala. Oamenii spun ca nu a fost împrăștiat material antiderapant, așa că au trebuit să-și țină bine echilibrul.

16 Dec 2018
Publicat în Chisinau

CEC clarifică cine poate și cine nu poate să candideze pentru funcții elective în stat. Astfel, cetăţenii Republicii Moldova care, în virtutea funcţiei pe care o deţin, nu au dreptul să fie membri ai partidelor sau ai altor organizaţii social-politice, precum şi persoanele cu înaltă funcţie de răspundere al căror mod de numire sau de alegere este reglementat de Constituţia Republicii Moldova şi de legile organice, pot candida la următoarele alegeri parlamentare, însă din momentul înregistrării lor în calitate de concurenţi electorali, aceștia îşi suspendă activitatea în funcţia pe care o deţin.

15 Dec 2018
Publicat în Actualitate

Cele mai de succes femei de afaceri din țară și-au dat întâlnire astăzi la un forum, la care au făcut schimb de experiență și idei. Fiecare a venit cu obiectele sau produsele pe care le confecționează și care le aduc venit. S-au făcut si totalurile acestui an, iar la final s-au împărțit premii.
Aflată în concediul de maternitate, Anastasia s-a gândit să inițieze o afacere. În cei trei ani și-a făcut un plan, care astăzi ii aduce venit. Femeia confecționează bijuterii personalizate.
Anastasia CONEȚCHI, ANTREPRENOARE: “Astăzi am venit la expoziție cu bijuterii în stil tradițional, inspirate din ii naționale, cu picturi celebre. Aceasta este cu brandul Moldovei, cerceii, broșele si brățara. Pentru Anul Nou avem colecția de iarnă. Avem butoane la cămașe pentru bărbați si femei.” 
Alexandrina a lucrat un timp peste hotare, unde i-a venit o idee de afacere și s-a gândit să o realizeze în Moldova. Inspirată de europeni, tânăra produce cutii din carton de diferite dimensiuni și pentru orice ocazie.
Alexandrina BÎRSANU, ANTREPRENOARE: “Sunt cutii din carton, destul de rezistente în setul lor intră un set de butoane și tortițe. Avem personalizate cu logouri. Compania comandă logourile și imaginile dorite avem o serie și de iarnă, la fel o sa facem pentru 8 martie, pentru copii sunt.”
La eveniment a venit și prim-ministrul, Pavel Filip, care nu a exclus ca una dintre femeile de la forum i-ar putea lua fotoliul într-o zi.
Evenimentul a fost organizat de Platforma Națională a Femeilor din Moldova, cu scopul de a spori rolul femeii în societate și afaceri. Cele mai de succes tinere au fost premiate.

15 Dec 2018
Publicat în Actualitate

Noaptea trecută, inspectorii de patrulare au și reținut un șofer în stare de ebrietate, iar alți doi sunt suspectați că au urcat beți la volan.

14 Dec 2018
by  - 
Publicat în Actualitate

Pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului republican consultativ din 24 februarie 2019 vor fi alocaţi peste 10 milioane de lei. Devizul de cheltuieli a fost  aprobat vineri, 14 decembrie, de către Comisia Electorală Centrală (CEC).

14 Dec 2018
by  - 
Publicat în Justitie

Ziarul de Gardă scrie că Ministerul de Finanțe va aloca dintr-un fond de rezervă al guvernului nu mai puțin de 1.254.871 dolari americani, pentru a executa integral o hotărâre arbitrală pronunțată în iunie curent de Centrul Internațional pentru Soluționarea Diferendelor Relative de Investiții (ICSID).

13 Dec 2018
Publicat în Actualitate

Fostul șef al Centrului Național Anticorupție (CNA) Viorel Chetraru va fi noul membru al Curții de Conturi. Informația a fost confirmată de președintele CC, Veaceslav Untilă.

13 Dec 2018
Publicat în Social

 Calculatorul și internetul nu sunt doar pentru tineri. Se conving de asta mai mulți pensionari care, zilnic, vin la filialele Bibliotecii „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Chișinău pentru a afla secretele din domeniul IT. Unii o fac pentru a sta de vorbă cu nepoții, alții – pentru a fi în rând cu lumea. Bunicii sunt ajutați de bibliotecari, iar lecțiile sunt absolut gratuite.

13 Dec 2018
Publicat în Justitie

 O nouă ședință de judecată în cazul lui Gheorghe Petic s-a lăsat cu un protest de susținere a acestuia, dar și cu un contraprotest. Unii au venit să susțină fostul polițist de frontieră, cerând ca acesta să fie eliberat, iar alții au solicitat condamnarea lui pentru viol. Gheorghe Petic ar fi declarat, potrivit unor surse media, că ar fi supus foamei și torturat în penitenciar. De partea cealaltă, autoritatea națională a penitenciarelor a menționat că va veni cu o reacție, după ce se va documenta.

12 Dec 2018
by  - 
Publicat în Actualitate

Petiția Mișcării de Rezistență ACUM, semnată de mai mult de 50 de mii de cetățeni ai Republicii Moldova, prin care se solicită asistența Uniunii Europene și a țărilor membre în investigarea furtului miliardului, a fost prezentată la Strasbourg de către liderii PAS și PPPDA, Maia Sandu și Andrei Năstase.

12 Dec 2018
by  - 
Publicat în Actualitate

Guvernul l-a numit miercuri, 12 decembrie, pe deputatul Artur Reșetnicov, fost director SIS, în calitate de judecător la Curtea Constituțională.

11 Dec 2018
Publicat în Actualitate

Alertă de securitate la Strasbourg, în urma unui atac deosebit de grav, survenit în seara zilei de marți, de 11 decembrie! Oficialii spun că există trei morți și 11 răniți în urma evenimentului nefericit de la cel mai vechi târg de Crăciun din lume.  Din păcate, s-au înregistrat focuri de armă care au speriat teribil cetățenii veniți să viziteze unul dintre cele mai frumoase evenimente din perioada sărbătorilor de iarnă, Târgul de Crăciun de la Strasbourg care este cel mai vechi din lume fiind organizat pentru prima dată în anul 1570, sub denumirea de Christkindelsmärik, ceea ce înseamnă ”Piața copilului Iisus”.

Pagina 1 din 619