Imprimă această pagină

20 de autocare cu „revoluționari” de-ai lui Usatîi au fost întoarse din drum spre Chișinău Recomandat

26 Noiembrie 2014 - 
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
foto: simbol foto: simbol

Replica lui Renato Usatîi față de solicitarea CEC de eliminare din cursa electorală a Partidului Politic Patria, nu s-a lăsat mult așteptată.

La scurt timp după aflarea veștii, fidelii lui Usatîi din nordul republicii au mobilizat circa 20 de autocare pe care le-au umplut cu persoane cărora le-au achitat câte 100 de lei pentru a veni să facă scandal la Chișinău. Potrivit unor surse demne de încredere, în seara zilei de astăzi, Ministerul Afacerilor Interne a dat alarmă și echipaje de poliție au barat drumul acestor echipaje de agitatori plătiți și le-au întors către localitățile de baștină.

În jurul orelor 20, autocarele returnate s-au oprit la gara din Orhei, iar „revoluționarii” de 100 de lei bucata s-au așezat la băut de bere, sub supravegherea polițiștilor care escortează convoiul.

Acest scenariu, anunțat deja de presa de la Chișinău, corespunde fidel modelului utilizat în localitățile din estul Ucrainei, acolo unde s-a folosit exact aceeași rețetă de provocare, ajungându-se în final la războiul civil. Trupele Ministerului Afacerilor Interne sunt în alertă și sunt gata să intervină pentru a stopa orice tentativă de tulburare a liniștii publice din partea celor care doresc ca situația să degenereze în prag de alegeri parlamentare.

 

Oleg Ivan

Evzmd.md

Website evzmd.md

Articole recente - Evzmd.md

Articole înrudite

18 comentarii