Evenimentul zilei

Joi06202019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate UPDATE PROTEST. Angela Aramă: „Haideți să închidem Aeroportul”. Grupul de contact al Platformei DA se îndreaptă spre sediul Guvernului, unde este așteptat de premierul Valeriu Streleț

UPDATE PROTEST. Angela Aramă: „Haideți să închidem Aeroportul”. Grupul de contact al Platformei DA se îndreaptă spre sediul Guvernului, unde este așteptat de premierul Valeriu Streleț Recomandat

06 Septembrie 2015 - 

 UPDATE 14.40 -Grupul de contact al Platformei DA se îndreaptă spre sediul Guvernului, unde este așteptat de  premierul Valeriu Streleț

 În perimetrul dintre străzile Puşkin şi Bodoni, PMAN  este ocupată de protestatari. Organizatorii anunţă că cifra participanților este în jur de 100 de mii.

Vasile Năstase, unul dinliderii Platformei DA a declarat de la tribună: „Este cea mai mare adunare naţională de la independenţa Republicii Moldova. Ne-am pus scopul să ne adunăm nu mai puţin de 100 de mii de oameni. Vreau să vă spun că aici, în PMAN, sunt 100 de mii de oameni. Sunt şi mai mulţi. Sunt 4 miliaone de concetăţeni care fizic n-au reuşit să ajungă aici, dar sunt alături cu sufletul şi conştiinţa. Voi sunteţi astăzi inima Moldovei, conştiinţa Moldovei”.

UPDATE 13.38 -  Protestatarii cer alegeri anticipate
Manifestanții au cerut organizarea alegerilor anticipate cel târziu până la începutul lunii martie anul 2016.

UPDATE 13,40 - Andrei Năstase: Plahotniuc a fugit la Geneva
Unul dintre liderii Platformei DA a declarat de pe scena din PMAN că aseară Vlad Plahotniuc ar fi fugit la Geneva.

UPDATE 13.50 - Protestarii care participă la mitingul lui Grigore Petrenco după ce au pornit în marș au ajuns în fața casei lui Vladimir Plahotniuc. Aceștia au încercat de câteva ori să scoată bariera din zonă pentru a putea trece în marș, însă polițiștii au intervenit și au protejat bariera. Până la final protestatarii au trecut pe lângă barieră și și-au continuat marșul spre strada 31 august. Acum se apropie de strada Ștefan cel Mare din Capitală.

UPDATE 13.55 - Se reține trenul Ocnita-Chișinău care trebuia să ajungă la ora 11:33, s-a anunțat că se reține până la 14:30

UPDATE 14.15 - Liderii Platformei DA au fost întâmpinați la sediul Guvernului de Secretarul general al Guvernului, Sergiu Palihovici. Ei au înmânat acestuia revendicările protestatarilor.

UPDATE 14.17 - Sosiile lui Voronin, Ghimpu, Filat, Plahotniuc, aduse pe scena din PMAN. Dolganiuc declară că ei sunt reponsabili de furturi și starea economică precară a țării. 

UPDATE 14.20 - Interpreții Pasha Parfeni și Cătălin Josan au urcat pe scena din PMAN.
Pașa Parfeni: Am venit aici pentru că vă am pe voi. Decât sî fiu acolo huiduit mai bine aici. Și nu vreau să fiu nevoit să plec din țară. Vreau să locuiesc aici, în Republica Moldova.

UPDATE 14.22 -  Manifestanții au cerut ca președitele și premierul să vină în fața protestatarilor
Andrei Năstase: La Guvern a ieșit secretarul Guvernului, Sergiu Palihovici. I-am prezentat solicitările protestatarilor. Le-am cerut ca prim-ministrul și președintele să vină în fața oporului. Au cerut 40 de minute. Noi îi vom aștepta.

UPDATE 14.24 -  Poliția aleargă spre Procuratură. Acolo protestează grupul lui Grigore Petrenco.

UPDATE 14,30 - Sute de polițiști au ajuns la Procuratură. Petrenco încearcă să instaleze corturi în fața Procuraturii Generale. Sute de polițiști păzesc instituția. Pavel Grigorciuk a fost reținut cu lacăte și lanțuri în rucsac.

 UPDATE 14.37 - Angela Aramă: Vă propun încă o revendicare. Să închidem aeroportul că altfel cie ce ne văd fug de își rup picioarele. Și-au făcut valizuțele de mult. Jurnalista Angela Aramă a îndemnat manifestanții să facă rost de corturi. „Noi nu suntem și nu vom deveni partid politic. Noi nu vă vom cere votul. Nu contează dacă vă place de mine sau de altcineva. Important să vă placă țara. Noi doar v-am organizat un pic. Nu se știe cât stăm. Trebuie să organizăm să ne simțim confortabil. Sunați vecinii, prietenii și să faceți rost de corturi. Dumnezeu pune doar în buzunarul celor care acționează”, a declarat Aramă.

UPDATE 14.38 - Sute de polițiști păzește sediul Procuraturii Generale

 UPDATE 14.40 -Grupul de contact al Platformei DA se îndreaptă spre sediul Guvernului, unde este așteptat de  premierul Valeriu Streleț

 

Lasă un comentariu