Evenimentul zilei

Mie06032020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Patru oameni s-au înecat la scăldat în ultimele două zile. Doi dintre ei sunt minori

Patru oameni s-au înecat la scăldat în ultimele două zile. Doi dintre ei sunt minori

17 Iulie 2014 - 

În ultimele două zile, în țară au fost înregistrate patru cazuri de înec, dintre care doi minori. Cazurile s-au întâmplat în raioanele Dubăsari, Taraclia și în UTA Găgăuzia, potrivit unui comunicat al Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale.


Primul caz a avut loc la 14 iulie, în satul Coșnița, raionul Dubăsari. Un băiat de 13 ani a mers la Nistru și s-a înecat. Un caz similar s-a întâmplat în Tomai, UTA Găgăuzia, unde un minor, tot cu vîrsta de 13 ani și-a pierdut viața în lacul „Central” din localitate. Tot în aceeași zi, scafandrierii au fost chemați să recupereze din apa unui iaz aflat lîngă Comrat, corpul neînsuflețit al unui bărbat de 44 ani.
Ultimul caz s-a întâmplat pe 15 iulie, localitatea Carbalia, raionul Taraclia. Un tînăr de 26 ani a venit la iaz de unul singur și nu s-a mai întors. Apropiații au alertat echipele de scafandrieri.
Toate circumstanțele acestor cazuri sunt cercetate de către organele de drept, iar salvatorii atenționează repetat să se dea dovadă de prudență la scăldat. Astfel, cetățenii sunt rugați să nu ignore recomandările Serviciului Situații Excepționale și să respecte normele de securitate.

Evzmd.md

Website evzmd.md

Lasă un comentariu