Evenimentul zilei

Mie05272020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Transportul ilicit dintre R. Moldova și Italia va fi eliminat. Statul vrea ca taxele din transportul internațional să intre în vistieria sa. Este vorba de milioane de euro

Transportul ilicit dintre R. Moldova și Italia va fi eliminat. Statul vrea ca taxele din transportul internațional să intre în vistieria sa. Este vorba de milioane de euro Recomandat

07 Iulie 2016 - 

Ministrul transporturilor din Italia a promis să facă lobby în parlamentul italian pentru ratificarea Acordului comun privind reglementarea transportului internațional auto de pasageri și mărfuri. 

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, și ministrul italian al Infrastructurii și Transporturilor, Graziano Delrio, au reluat discuțiile privind ratificarea Acordului comun privind reglementarea transportului internațional auto de pasageri și mărfuri. Documentul urmează să intre în vigoare până la sfârșitul acestui an. 

Odată cu intrarea în vigoare a Acordului comun privind reglementarea transportului internațional auto de pasageri și mărfuri, R. Moldova va avea mai multe avantaje: accesul pe piața serviciilor a operatorilor de transport cu o bună reputație, capacitate financiară, bază tehnico-materială și competență profesională.

În plus, vor fi organizate servicii regulate de transport între localitățile din Moldova și Italia, un lucru foarte bun pentru diaspora numeroasă a cetățenilor Republicii Moldova. Principiile de paritate, prevăzute în Acordul bilateral, vor crea condiții pentru dezvoltarea afacerilor economice, în urma cărora vor profita agenții economici din ambelor state. Totodată, va fi înlăturat transportul ilicit de persoane între Republica Moldova și Republica Italia. 

Transportarea persoanelor prin intermediul serviciilor regulate va majora nivelul siguranței și al confortului, datorită monitorizării acestor servicii de către autoritățile competente ale ambelor state.

 

Lasă un comentariu