Evenimentul zilei

Joi04022020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Nicolae Timofti: Sunt mândru de faptul că Biroul de legătură NATO, la Chișinău, este oficializat în perioada mandatului meu

Nicolae Timofti: Sunt mândru de faptul că Biroul de legătură NATO, la Chișinău, este oficializat în perioada mandatului meu

01 Decembrie 2016 - 

„Semnarea, la Bruxelles, a Acordului ce prevede deschiderea la Chișinău a biroului de legătură NATO constituie un pas important, oportun și semnificativ în contextul modernizării politice a statului nostru și în relațiile noastre cu Organizația Tratatului Atlanticului de Nord, cu menţinerea statutului de neutralitate al ţării”, a declarat președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti. 

Într-un comunicat de presă emis de președinție se menționează că relațiile dintre Republica Moldova și NATO au devenit o confirmare a democratizării societății, dar și a aspirațiilor noastre pentru deschidere și modernizare.  

„Un decret cu privire la iniţierea negocierilor şi aprobarea semnării unui Acord între Moldova şi NATO l-am semnat încă în 27 iulie 2016. Acum, sunt mândru de faptul că Biroul de legătură NATO, la Chișinău, este oficializat în perioada mandatului meu. Evenimentul confirmă reușita noastră de consolidare a  elanului  european și pro-occidental al Republicii Moldova”, a afirmat Nicolae Timofti. 

Celor care încearcă să manipuleze opinia publică prin invocarea încălcării statului de neutralitate, aș vrea să le reamintesc că acesta va fi un birou civil, nu o bază militară, care va facilita identificarea domeniilor în care Republica Moldova necesită asistenţă pentru a-şi reforma sectoarele de apărare şi securitate, se mai menționează în comunicatul de presă. 

 

Lasă un comentariu