Evenimentul zilei

Vi02212020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Ministerul Educației persecută promovarea românismului

Ministerul Educației persecută promovarea românismului Recomandat

14 Iulie 2017 - 

Caz ieșit din comun! După ce în luna iunie, Ministerul Educației a aprobat organizarea Caravanei Unirii și cazarea voluntarilor în instituțiile de învățământ din raioane, cu câteva zile în urmă reprezentanții ministerului au avertizat școlile profesionale să nu permită cazarea tinerilor din ODIP. 

Despre acest lucru a relatat președintele AO „Onoare, Demnitate și Patrie” (ODIP), Vlad Bilețchi, în cadrul unei conferințe de presă. Tânărul unionist a declarat că prin asemenea acțiuni se încearcă intimidarea unioniștilor, iar conducătorii instituțiilor de învățământ sunt presați și șantajați pentru a nu contribui la promovarea valorilor naționale. „Nu acceptăm jumătăți de măsură. Am hotărât să facem public acest caz, pentru că este revoltător cum reprezentanții ministerului își schimbă deciziile de pe o zi pe alta. Nu înțelegem cum la început am primit acceptul Ministerului, după care ne-am trezit cu presiuni și avertizări. E clar că se încearcă stoparea acțiunilor noastre. Am fost ieri la doamna ministră Pogolșa, care a refuzat categoric să discute cu noi, invocând că nu are timp. A dat dovadă de un comportament sfidător”, a declarat Vlad Bilețchi. 

În semn de protest, președintele ODIP i-a dăruit Liliei Pogolșa un porcușor de pluș ca „mulțumire” pentru atitudinea autorităților. „Nu ne oprim aici. Caravana Unirii continuă cu sau fără intimidările Ministerului Educației. Nu mor caii când vor câinii”, a conchis Bilețchi. 

Amintim că, în perioada 1 iulie – 13 august, Asociația „UNIREA-ODIP” organizează Caravana Unirii în raioane. Astfel, voluntarii ODIP informează cetățenii cu privire la beneficiile Unirii Republicii Moldova cu România. 

 

Lasă un comentariu