Evenimentul zilei

Lun08102020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Preşedinţia Rusiei, atinsă de sindromul Rogozin. Cine SE FACE DE RÂS cerând acţiuni severe ÎMPOTRIVA ROMÂNIEI

Preşedinţia Rusiei, atinsă de sindromul Rogozin. Cine SE FACE DE RÂS cerând acţiuni severe ÎMPOTRIVA ROMÂNIEI Recomandat

30 Iulie 2017 - 


Oleg Nilov, unul dintre cei mai importanți oameni ai președintelui Vladimir Putin, a propus într-o ședintă ca toate avioanele româneşti cu destinaţia Rusia, să fie întoarse din drum.

Asta până când incidentul în care a fost implicat Dmitri Rogozin nu va fi clarificat.   

Această măsură ar putea fi aplicată până când ambasadorul României la Moscova nu se va prezenta la sediul Ministerului de Externe rus cu o explicaţie privind incidentul cu vicepremierul rus Dmitri Rogozin, dezvăluie evz.ro.

Totodată, Rusia trebuia să adopte "măsuri în oglindă" în legătură cu acest incident, a declarat Aleksei Juravliov, deputat din partea formaţiunii "Rodina" (Patria) din Dumă, scrie agenţia de presă RIA Novosti.

România s-a opus, vineri, intrării aeronavei S7, în care se afla vicepremierul rus Dmitri Rogozin şi o delegaţie rusă ce se îndrepta la Chişinău, survolarea spaţiului sau aerian. Potrivit datelor aeroportului din Chişinău, avionul a fost redirecţionat spre Minsk, după ce a făcut câteva cercuri deasupra Ungariei.
Grigori Karasin susține că doreşte să audă mai întâi explicaţiile din partea română în legătură cu decizia de a interzice avionului în care se afla vicepremierul rus Dmitri Rogozin să survoleze spaţiul aerian al României în drum spre Chişinău, înainte de a ridica problema unor posibile măsuri de retorsiune.  Cazul incidentului cu Rogozin, căruia încă de la început Chişinăul a încercat să-i blocheze sosirea, "demonstrează o dată în plus că guvernul moldovean este o marionetă în mâinile României", a declarat deputatul Nilov, adăugând că Moscova trebuie să ia măsuri de răspuns tocmai în privinţa acesteia din urmă.

Juravliov, care se afla la bordul S7 în cadrul delegaţiei ce îl însoţea pe Rogozin la ceremoniile dedicate împlinirii a 25 de ani de la lansarea operaţiunii de menţinere a păcii în Transnistria, a cerut ca MAE rus să reacţioneze în cazul acestui incident şi a propus să fie adoptate "măsuri simetrice". "Sunt sigur şi convins că şi noi (parlamentul) trebuie să reacţionăm; voi insista în Duma de Stat ca guvernul să pună în aplicare tocmai astfel de măsuri. Sunt încrezător că Ministerul nostru de Externe şi Duma de Stat vor reacţiona în acest sens", a declarat el pentru RIA Novosti.

Deputatul Aleksei Juravliov a spus că a cerut expulzarea ambasadorului, fără să precizeze clar dacă este vorba de ambasadorul Republicii Moldova sau de cel al României.  Vicepremierul rus Dmitri Rogozin, emisarul preşedintelui Vladimir Putin pentru Transnistria, se află din mai 2014 pe lista cu sancţiuni a UE în urma anexării Crimeii de către Moscova. Printre sancţiunile adoptate se numără şi interzicerea tranzitării spaţiului aerian ale ţărilor membre.
Însărcinatul cu afaceri al României la Moscova, Viorel Cojocaru, a fost convocat vineri după-amiază la MAE al Rusiei pentru a i se aduce la cunoştinţă reacţia autorităţilor ruse, scrie Agerpres.ro citat de evz.ro.
 

Lasă un comentariu