Evenimentul zilei

Mie06202018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate VIDEO// Autoritățile se bâlbâie cu privire la cauza decesului tânărului Andrei Brăguța în penitenciar. Cebotari „îi întoarce” declarațiile lui Harunjen

VIDEO// Autoritățile se bâlbâie cu privire la cauza decesului tânărului Andrei Brăguța în penitenciar. Cebotari „îi întoarce” declarațiile lui Harunjen Recomandat

06 Septembrie 2017 - 

Decesul tânărului Andrei Brăguța stârnește noi controverse, după ce ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, a declarat marți în cadrul unei emisiuni televizate că acesta ar fi decedat din cauza unei tuberculoze purulente.

Media

Cine v-a spus că el a fost ucis? În instituția noastră Andrei Brăguţa nu a fost ucis. Sunteți rău informat sau nu aţi dorit să fiţi foarte atenţi la comunicarea publică care a fost făcută”, a declarat Cebotari, atunci când a fost întrebat de moderator despre cine l-a ucis pe tânăr.

Declarațiile lui Cebotari vin să contrazică, procurorului general Eduard Harunjen care, în urmă cu câteva zis, a recunoscut public că tânărul a fost torturat în închisoare și a dispus reținerea a cinci persoane pentru cercetări amănunțite în acest caz.

S-a întâmplat în noaptea de 15 spre 16 august 2017. Pe parcursul de mai mult de o oră şi jumătate în repetate rânduri, prin lovituri directe cu mâinile şi picioarele peste diferite părţi ale corpului, inclusiv peste cutia toracică, cap şi membrele inferioare inclusiv”, a menţionat în cadrul briefingului de presă de acum două zile, alături de Harunjen, şeful Secţiei combaterea torturii din cadrul Procuraturii Generale, Ion Caracuian.

 

Totuși, în cadrul aceleași emisiuni, Cebotari a continuat să nege existența unor acte de violență la adresa tânărului. „Noi trebuie să fim profesioniști şi să ne bazăm pe documente. Raportul de expertiză prezentat de procurori, dar şi de avocații lui, spune că persoana a murit din cauza unei tuberculoze purulente, nu înseamnă însă că în acest caz nu au existat sau există unele umbre care ridică alte semne de întrebare. Noi am identificat mai multe nereguli în lanţ, care trebuie foarte atent apreciate şi apoi de intervenit prompt, astfel încât unele din lucrurile produse să nu să se mai producă”, a mai spus ministrul Cebotari. 

Lasă un comentariu