Evenimentul zilei

Mie06202018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Habemus homo: Nistor Grozavu e împuternicit să semneze acordul de grant cu BERD pentru „Apă-Canal Chișinău”

Habemus homo: Nistor Grozavu e împuternicit să semneze acordul de grant cu BERD pentru „Apă-Canal Chișinău”

12 Septembrie 2017 - 

Aleșii locali din Chișinău au aprobat în unanimitate proiectul de decizie prin care primarul interimar Nistor Grozavu este împuternicit să negocieze și să semneze acordul de grant cu Banca Europeană pentru Reconstrucții și Dezvoltare (BERD), în valoare de 11 milioane de euro, pentru reparația sistemului de alimentare cu apă și canalizare din municipiul Chișinău, transmite IPN.

Directorul general al SA „Apă-Canal Chișinău”, Veronica Herța, a declarat că banii sunt pentru lucrările de reparație la Stația de epurare. Acestea vor presupune reabilitarea Stației de epurare și a structurii rezistente pe linia apei, construcția unei noi stații de pompare a apelor uzate și construcția de noi linii de tratare a nămolului.

Veronica Herța a mai dat niște detalii tehnice, legate de procesul de descompunere a deșeurilor naturale și de utilizare a gazelor. Pe consumatori însă nu îi interesează procesul chimic de filtrare ca atare, ei pur și simplu vor să aibă apă potabilă de calitate și să nu mai fie nevoiți să suporte mirosul insuportabil. Mai ales că ei își plătesc facturile conștiincios. E prea mult?

 

 

Lasă un comentariu