Imprimă această pagină

Uniți pentru UNIRE! Unioniștii din Basarabia și-au reconfirmat poziția printr-un marș la Chișinău Recomandat

02 Decembrie 2017 - 
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Cei care împărtăşesc idealul unirii cu România au participat, astăzi, la un marș, marcând prin această acțiune 99 de ani la unirea din 1 decembrie 1918 și constituirea, ca rezultat, a statului unitar roman. Manifestanții s-au adunat la monumentul lui Ştefan cel Mare. 

Porivit lui George Simion, președintele platformei unioniste „Acțiunea 2012”, marșul de astăzi este un eveniment pentru a informa cetățenii că anul 2018 este unul dedicat unirii Republicii Moldova cu România. „Vrem să spunem că iubim Republica Moldova, iubim România. Aceste două state trebuie să se unească şi să formeze aceeaşi ţară”, a spus George Simion.

"Noi am oferit în dar 10 000 de panglici tricolore, 10 000 de calendare cu cele mai importante date despre evenimentele româneşti, multe drapele tricolor şi tot ce înseamnă naţional, patriotic, românesc", a declarat Vlad Bileţchi, preşedintele UNIREA - ODIP.

Participanţii la marş au mers pe str. Bănulescu Bodoni, apoi pe str. Mateevici, trecând pe lângă Academia de Teatru Muzică și Arte Plastice, acolo unde la 27 martie 1918 a fost votată unirea Basarabiei cu România. Apoi s-au îndreptat către str. Sfatul Țării, până la bd. Ştefan cel Mare, cotind spre Scuarul Europei, unde au desfășurat un miting.

Unioniştii i-au făcut o "surpriză" lui Igor Dodon, întrucât au mers și în satul lui de baştină pentru a-l felicita cu ocazia Zilei României. " Igor Dodon este o ruşine pentru satul său de baştină, iar acest lucru l-a confirmat evenimentul de astăzi", a declarat Ion Leaşcenco, preşedintele Blocului Unităţii Naţionale.

 

 

Natalia Hadârcă

Articole recente - Natalia Hadârcă

Articole înrudite