Evenimentul zilei

Dum07052020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate VIDEO// Un tricolor uriaș peste Prut a deschis Anul Centenarului Unirii

VIDEO// Un tricolor uriaș peste Prut a deschis Anul Centenarului Unirii Recomandat

01 Ianuarie 2018 - 

Românii de pe ambele maluri ale Prutului au desfășurat pe 31 decembrie un tricolor uriaș în cinstea intrării în Anul Centenarului Unirii pe podul feroviar ce leagă localitățile Fălciu de pe malul stâng al Prutului cu raionul Cantemir din dreapta Prutului.

Media

Unire”, „Unitate națională”, „Jos hotarul de la Prut!”, România n-a avut graniță la Prut!”,„Trăiască, trăiască, trăiască și-nflorească Moldova, Ardealul și Țara Românească!”, au scandat mulțimile de oameni prezenți la eveniment.

Manifestanții au sărbătorit Revelionul 2018 la Casa de Cultură din Fălciu, cu un spectacol de artificii în aer liber, recitaluri folclorice și o masă tradițională.

Evenimentul, organizat de Alianţa pentru Centenar, reuneşte peste 130 de asociaţii civice sub mesajul unionist „Basarabia e România”, în parteneriat cu Primăria Comunei Fălciu, este primul din seria de acțiuni care vor marca împlinirea unui secol de la Marea Unire a românilor între granițele unui stat național suveran. Pe parcursul anul vor urma sute de astfel de manifestări pe ambele maluri ale Prutului.

 

 

Lasă un comentariu