Evenimentul zilei

Mie04012020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Președintele Parlamentului, Andrian Candu: Să ne amintim de cei care au luptat pentru ca astăzi să putem vorbi limba română

Președintele Parlamentului, Andrian Candu: Să ne amintim de cei care au luptat pentru ca astăzi să putem vorbi limba română

31 August 2018 - 

 Președintele Parlamentului, Andrian Candu a venit cu un mesaj de felicitare pe rețeaua de socializare facebook. Astfel, el a făcut apel la moldoveni și a cerut „să ne amintim de cei care au luptat pentru ca astăzi să putem vorbi limba română”. Și alți oameni politcii au sărbătorit Ziua Limbii susținând că, „de multe ori, uităm ce mare izbândă a fost să ne recunoaștem dreptul de a vorbi și a scrie în limba strămoșilor noștri”.

„„La început era Cuvântul…Acesta era întru început la Dumnezeu…Toate prin El s-au făcut” (Sfânta Evanghelie după Ioan) – Lupta pentru dreptul de a vorbi limba strămoșilor a condus spre independență și ne-a eliberat. Să fim mândri de limba noastră și să ne amintim de cei care au luptat pentru ca astăzi să putem vorbi limba română”, a scris Candu, pe o rețeaua de socializare.

Plahotniuc: Dorința mea este ca următoarele generații să vorbească limba română excelent

Președintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, susține că, „de multe ori, uităm ce mare izbândă a fost să ne recunoaștem dreptul de a vorbi și a scrie în limba strămoșilor noștri”.

După cum informează Oficial, într-o postare pe o rețea de socializare, Vlad Plahotniuc a scris că „astăzi, Limba Română are sărbătoarea sa națională, dar e datoria nostră să o cinstim în fiecare zi, prin vorbire corectă, prin educarea respectului pentru ea, astfel încât copiii noștri să preia de la noi un limbaj cultivat”.

„Dorința mea este ca următoarele generații să vorbească limba română excelent, mai bine decât noi, părinții, să realizeze ei ceea „n-a dovedit nici tata”, vorba marelui nostru poet Grigore Vieru”, a conchis Plahotniuc.

Lasă un comentariu