Evenimentul zilei

Lun02242020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Mai mulți veterani ai războiului de pe Nistru l-au criticat dur pe șeful statului

Mai mulți veterani ai războiului de pe Nistru l-au criticat dur pe șeful statului Recomandat

04 Septembrie 2018 - 

Întrebați ce cred despre întâlnirea dintre Igor Dodon și așa-zisul lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, care va avea loc pe 6 septembrie la Condrița, mai mulți veterani ai războiului de pe Nistru l-au criticat dur pe șeful statului.

Potrivit unuia dintre ei, un astfel de președinte ca Igor Dodon „în timp de război trebuie împușcat imediat, pe loc”, iar pe timp de pace trebuie eliberat din funcție de Parlament și tras la răspundere.
Potrivit lui, prin acțiunile sale Dodon îi discriminează pe veterani, nu reprezintă poporul, dar interesele altui stat. Veteranul a mai adăugat că Parlamentul trebuie să intervină pentru a-l destitui din funcție pentru crime împotriva propriului popor pe cel care „servește intereselor personale, de gașcă și servile ale altor state”.
„Ceea ce face acest așa-zis președinte Igor Dodon este o sfidare crasă a securității statului, a demnității fiecăruia dintre cei care au luptat pentru independența țării. Igor Dodon și acei care sprijină proiectele lui trebuie să compară în fața unui complet de judecată, și acest lucru trebuie să se întâmpla atunci când vom face schimbarea în țară. Igor Dodon, ca și Șor, sunt pionii lui Plahotniuc”, a declarat Chiril Moțpan.
„Nu putem accepta ca cineva care a stat la temelia schemelor de contrabandă din țară, schemelor de furturi în masă de la cetățeni, devalizarea bugetului nostru, unul dintre aceștia fiind și Dodon, astăzi să ne reprezinte în lume. Este o rușine ceea ce face respectivul așa-zis președinte. Părerea mea este că dânsul este pasibil de răspundere penală în fața unei instanțe ulterioare”, a mai spus acesta.
Amintim că Krasnoselski și Dodon vor avea o întrevedere pe 6 septembrie, la Condrița. Cei doi ar urma să discute despre trupele ruse aflate pe teritoriul regiunii transnistrene, dar și despre problema ecologică pe Nistru.

Lasă un comentariu