Evenimentul zilei

Ma02182020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate START! Prima rundă de discuții între PPDA, PAS, PLDM și PL privind alegerile parlamentare din februarie

START! Prima rundă de discuții între PPDA, PAS, PLDM și PL privind alegerile parlamentare din februarie

05 Noiembrie 2018 - 

Partidele de opoziție Partidul Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA), Partidul Acțiunie și Solidaritate (PAS), Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) și Partidul Liberal (PL) s-au întâlnit azi la o primă rundă de discuții, privind alegerile parlamentare din februarie.

Reprezentanții PPDA, PAS, PLDM și PL spun că nu este vorba despre negocieri, ci doar despre discuții care vizează candidații din circumscripții.

Declarațiile făcute de reprezentnații partidelor de opoziție, după discuțiile de astăzi:

Chiril Moțpan, secretar general al PPDA: „Vom căuta ca pe circumscripții să avem candidați comuni. Urmează să mai discutăm, nu am ajuns la un numitor comun. E o primă discuție de acest gen,  peste o săptămână vom reveni la discuții”.

Maia Sandu, președinta PAS: „Am reiterat poziția noastră. Noi putem să sprijinim doar oameni care au dovada integrității, al doilea criteriu pentru noi este meritocrația. Așteptăm cu ce o să vina colegii. Ei au luat act de mecanismul nostru și înțeleg că o să revină cu o propunere săptămâna viitoare. Noi vom face front comun doar cu cei care nu se tem de Parlamentul Curat”.

Tudor Deliu, președintele PLDM: „Azi a fost o primă discuție despre ceea ce ne propunem să facem la viitoarele alegeri. Inițiativa a fost făcută de domnul Ghimpu. E un lucru normal să te așezi la masă și să discuți. PLDM este gata azi să treacă prin orice filtre, noi nu ne temem de filtrele de integritate, suntem gata să ajungem și la comisia de meritocrație și să vedem care sunt cei mai buni candidați”.

Mihai Ghimpu, președintele PL: „Ideea Partidului Liberal de a coordona participarea pe circumscripții a fost susținută, rămâne să vedem pe ce criterii. Trebuie să nu permitem să avem o putere pro-rusă sau puterea pe care o avem și astăzi. Este vorba doar de discuții privind candidații din circumscripții”.

Amintim că, sâmbătă, PPDA și PAS au lansat blocul comun „ACUM” prin care vor participa la alegerile din februarie și au prezentat cinci angajamente pe care și le vor asuma. PL și PLDM nu au anunțat deocamdată cum vor participa la alegeri.

Lasă un comentariu