Evenimentul zilei

Joi08062020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate LIVE VIDEO&TEXT! Prima ședință a cabinetului de miniștri condus de Maia Sandu

LIVE VIDEO&TEXT! Prima ședință a cabinetului de miniștri condus de Maia Sandu Recomandat

10 Iunie 2019 - 

Prima ședință a Guvernului condus de Maia Sandu este în plină desfășurare.

Media

Maia Sandu a spus în debutul ședinței că va trimite o scrisoare către Comisia Europeană, Comisia de la Veneția și Consiliul Europei, în care va expune opinia noii guvernări privind „așa-numitele decizii ale Curții Constituționale”.  

„Acest Executiv va guverna țara pe baza valorilor europene fundamentale: democrația, demnitatea umană, libertatea, egalitatea, statul de drept și respect pentru drepturile omului. Guvernul actual al R. Moldova nu are o altă datorie decât cea a propriilor cetățeni și vă asigurăm că vom face tot ce ne stă în puteri pentru ca să îndeplinim așteptările cetățenilor.

Pentru că există multe speculații în presa locală controlată de PD și de asemenea în presa internațională, reiterez că obiectivul de dezoligarhizare a țării a stat la baza votului comun acordat în Parlamentul R. Moldova de către blocul ACUM și PSRM.

Republica Moldova devenise un stat izolat internațional, unde domnea corupția, sărăcia și teroarea din cauza unui partid cu apucători autoritare și în special din cauza unui dictator ieșit din minți – Vlad Plahotniuc.

Fără a-l da jos pe Plahotniuc, fără a curăța instituțiile statului, fără a elibera cetățenii de frică și presiune, Moldova nu are nicio șansă să se miște spre UE. Vream să fie foarte clar, nici discuțiile cu PSRM avute anterior formării guvernului, nici la întrevederile cu delegațiile străine și nici votul din Parlament nu au fost vreodată despre federalizarea R. Moldova.

Votul a fost despre dezoligarhizare. Așa că vă rog să înceteze toate speculațiile”, a declarat Maia Sandu.

La rândul său, noul ministru de Interne, Andrei Năstase, a declarat că face apel la forțele de poliție să permită transfer legitim de putere. El a făcut apel la calm din partea populației pentru ca situația să nu escaladeze. 

„Plahotniuc este singur în fața lumii civilizate [...] Europa recunoaște fără echivoc legimitatea guvernului Maia Sandu”, a declarat Năstase.

 

 

 

Lasă un comentariu