Evenimentul zilei

Ma02182020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Țările UE încep să interzică fumatul și în aer liber

Țările UE încep să interzică fumatul și în aer liber

31 Iulie 2019 - 

Președintele organizației, Tom Voeten, spune însă că numărul teraselor care au interzis fumatul este infim comparative cu cele în care încă se fumează, acestea fiind frecventate în special de adolescenți și tineri.

Olanda și-a stabilit ținta de a ajunge o națiune fără fumători până în 2040. Una dintre metodele prin care se poate atinge această țintă este încurajarea patronilor de localuri să înterzică fumatul pe terase, în aer liber. De asemenea, locurile special amenajate pentru fumat din restaurante, cafenele și pub-uri vor fi desființate până în 2022.
Fumătorii din Suedia nu mai au voie să îşi aprindă ţigările în zonele aflate în faţa barurilor, după ce autorităţile suedeze au promulgat, la începutul lunii iulie, o nouă lege referitoare la fumatul în spaţii publice.
Locurile de joacă publice, staţiile de autobuz şi peroanele din gări sunt de asemenea vizate de prevederile extinse ale acestei interdicţii referitoare la fumat. Noile reglementări se aplică, de asemenea, ţigaretelor electronice.
Autoritatea suedeză din domeniul sănătăţii publice consideră aceste măsuri ca un pas important în protejarea sănătăţii populaţiei, precum şi în reducerea riscului pe care îl presupune fumatul pasiv.
Suedia a interzis fumatul în baruri și restaurante în mai 2005. Potrivit noii legislații, țara nordică își propune să elimine definitiv acest obicei până în 2025.

Lasă un comentariu