Evenimentul zilei

Dum07052020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Renato Usatîi s-a ales cu o plângere penală din partea unui om de afaceri

Renato Usatîi s-a ales cu o plângere penală din partea unui om de afaceri

06 August 2019 - 

Un om de afaceri solicită Centrului Național Anticorupție inițierea unei cauze penale pe numele lui Renato Usatîi.

 

Politicianul este învinuit că prin acțiunile sale în calitate de primar al mun. Bălți, ar fi prejudiciat omul de afaceri cu 100 de milioane de lei. Mai mult, în plângere omul de afacere spune că fostul primar de Bălți i-ar fi spus să adere la Partidul Nostru și să achite o taxă lunară de 200.000 de lei.

După investirea lui Usatîi la funcția de primar de Bălți, compania de salubrizare a început să se confrunte cu probleme economice din cauza că administrația publică locală nu ar fi îndeplinit condițiile contractuale, fapt ce ar fi generat o gaură de 7,5 milioane de lei.

Omul de afaceri ar fi solicitat o întrevedere cu primarul pentru a soluționa această neînțelegere. Usatîi i-ar fi propus să adere la Partidul Nostru și să achite o taxă lunară de 200.000 de lei, lucru pe care antreprenprul l-a respins. Acest refuz l-ar fi enervat pe Usatîi care i-ar fi promis că îl va distruge. În noiembrie 2015, contractul de concesiune a fost reziliat. Omul de afaceri, spune că acțiunile concertate ale lui Renato Usatîi i-au cauzat prejudicii în valoare de 100 milioane de lei și zeci de milioane de lei.

Lasă un comentariu