Evenimentul zilei

Joi05282020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Ruslan Flocea vrea revizuirea competențelor centrului pentru a lupta cu corupția la nivel înalt

Ruslan Flocea vrea revizuirea competențelor centrului pentru a lupta cu corupția la nivel înalt

12 August 2019 - 

Mai mulţi experţi ai Delegaţiei Uniunii Europene, responsabili de domeniile anticorupţie, combatere a spălării banilor şi recuperare a activelor infracţionale, au avut o întâlnire de lucru cu directorul CNA, Ruslan Flocea.

Aceştia au subliniat necesitatea continuării reformelor structurale din sector care să îmbunătățească eficiența și transparența CNA. De asemenea, UE și-a reiterat sprijinul pe termen lung care ar trebui să schimbe viața cetățenilor și să sporească încrederea în instituțiile publice centrale anticorupție.
În cadrul întrevederii, directorul a punctat principalele probleme şi deficienţe cu care se confruntă Centrul la momentul actual şi a solicitat experţilor să sprijine iniţiativele de a reforma CNA sub aspectul consolidării capacităţilor instituţionale şi fortificării subdiviziunii de recuperare a bunurilor infracţionale.
„Principalele obiective care trebuie să le realizeze Centrul, într-un timp foarte scurt, sunt eradicarea corupţiei sistemice din sectorul public şi privat, repatrierea banilor sustraşi în urma devalizării sistemului financiar-bancar şi restabilirea încrederii cetăţenilor în instituţiile statului. Totodată, societatea aşteaptă progrese pe segmentul combaterii corupţiei mari, care nu trebuie să se bazeze pe apartenența politică, iar pentru a lupta cu corupţia la nivel înalt este necesară revizuirea competenţelor CNA şi setarea unor noi priorităţi”, a declarat noul șef al CNA.

Lasă un comentariu