Evenimentul zilei

Dum05312020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Ion Ceban, candidatul PSRM la funcția de primar general al municipiului Chișinău

Ion Ceban, candidatul PSRM la funcția de primar general al municipiului Chișinău

16 August 2019 - 

Ion Ceban va fi candidatul socialiștilor la funcția de primar general al municipiului Chișinău, la alegerile locale generale din 20 octombrie. Declarația a fost făcută în cadrul unei emisiuni, de la postul public de televiziune, de către Igor Dodon.

Dodon a declarat că decizia formală a fost luată, urmează să fie aprobată pe 30 august, la ședința Consiliului Republican al formațiunii. Potrivit lui, Ion Ceban este cel mai pregătit, deoarece în ultimii patru ani a fost membru al Consiliului municipal Chișinău și cunoaște toate problemele, nu doar din auzite.

De asemenea, Igor Dodon a mai afirmat că la alegerile locale bătălia pentru fotoliul de primar al capitalei se va da între Ion Ceban și candidatul din partea Blocului ACUM. Tocmai de aceea, șeful statului insistă pe stabilirea, de la începerea campaniei electorale, a unei înțelegeri de neagresiune între candidatul PSRM și cel al Blocului ACUM.

„Trebuie să semnăm un acord cum mergem în alegerile locale, pentru ca să nu afecteze Guvernul și majoritatea parlamentară. În raioane vom găsi limbă comună. Vor fi create majorități în raioane după alegeri, așa cum este majoritatea parlamentară. Cea mai mare problemă e în Chișinău. Aici va fi lupta de bază pentru cine va fi primarul capitalei.”, a declarat președintele Dodon. 

Amintim că la alegerile anterioare, după două tururi de scrutin, desfășurate la 20 mai și la 3 iunie 2018, obținând 52,57 % din voturi și învingându-l pe Ion Ceban, care a obținut 47,43 % Andrei Năstase a câștigat alegerile anticipate pentru funcția de primar al Chișinăului. Cu toate acestea rezultatele alegerilor de primar au fost anulate, iar funcția de primar interimar al capitalei i-a revenit lui Ruslan Codreanu.

 

 

 

 

 

 

Lasă un comentariu