Evenimentul zilei

Sam05302020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Zi de doliu național – drapelul R. Moldova va fi coborât în bernă

Zi de doliu național – drapelul R. Moldova va fi coborât în bernă Recomandat

23 August 2019 - 

Drapelul de stat al Republicii Moldova va fi arborat în bernă, astăzi, la ora 09.55, iar la ora 10.00, se va ține un moment de reculegere, în contextul Zilei de comemorare a victimelor tuturor regimurilor totalitare și autoritare, vineri, 23 august.

Guvernul a declarat data de 23 august – Ziua comemorării victimelor tuturor regimurilor totalitare și autoritare, precum nazismul, stalinismul, regimurile fasciste și comuniste.

Astăzi se împlinesc 80 de ani de la semnarea acordului între Germania nazistă și Uniunea Sovietică prin care cele două puteri și-au împărțit sferele de influență în Europa, cunoscut și ca Pactul Ribbentrop-Molotov.

Pactul încheiat la 23 august 1939, printr-un protocol secret, a stabilit un cadru de coexistență a două regimuri totalitare: nazist și comunist. În urma acestei înțelegeri, în vara anului 1940, Uniunea Sovietică ocupa Basarabia, Bucovina de Nord și Ținutul Herța, teritorii ale statului român.

Pe de altă parte, președintele Igor Dodon va sărbători pe 24 august ”75 de ani de la eliberarea Moldovei de sub ocupația fascistă”, organizând un concert în Piața Marii Adunări Naționale. La eveniment va participa și ministru rus al Apărării, dar premierul Maia Sandu a spus că vizita lui nu a fost coordonată cu Guvernul și nu este una oficială.

Lasă un comentariu