Evenimentul zilei

Mie08122020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Ar putea fi gratuite APELURILE ÎN ROAMING între Ucraina și Republica Moldova

Ar putea fi gratuite APELURILE ÎN ROAMING între Ucraina și Republica Moldova

09 Septembrie 2019 - 

Cetățenii Ucrainei și Republicii Moldova ar putea călători doar prin intermediul cărților de identitate între cele două țări. Totodată ar putea fi introdus și roaming-ul gratuit între state, cu promovarea ulterioară a acestei idei în UE, transmite fakty.ua.

 

Aceste lucruri au fost anunțate în cadrul unei conferințe de presă a miniștrilor de externe din Ucraina și Republica Moldova – Vadim Pristaiko și Nicu Popescu.

„Vrem să facem posibil ca cetățenii din țările noastre să călătorească cu cărți de identitate, fără a fi nevoie să folosească pașaportul”, a declarat ministrul moldovean.

În opinia lui, este necesar un număr mai mare de puncte de control, astfel încât cetățenii să treacă frontiera mai repede și mai ușor.

Șeful Ministerului de Externe al Ucrainei a vorbit despre serviciul de roaming gratuit.

„Întrebările mai practice vor fi adresate colegilor noștri, de exemplu, coordonarea liberă a roamingului gratuit pentru cetățenii Ucrainei și Moldovei, cu ieșirea acestei idei în Uniunea Europeană”, a spus Pristaiko.

Potrivit acestuia, problema roaming-ului va fi discutată cu miniștrii competenți din ambele țări.

De asemenea, ministrul a subliniat că Ucraina și Moldova au multe proiecte legate, în special, de tranzit, de utilizarea resurselor comune și de nevoile energetice ale ambelor state.

rintre subiectele discutate de miniştrii Nicu Popescu şi Vadim Pristaiko se mai enumeră: securizarea frontierei de stat moldo-ucrainene, inclusiv a segmentului transnistrean, asigurarea unui nivel sporit al protecției ecologiei râului Nistru, precum și despre liberalizarea transportului auto și celui aerian.

Nicu Popescu l-a invitat pe omologul său ucrainean să efectueze o vizită la Chişinău, fiind convenită şi pregătirea unei noi vizite în timpul apropiat a premierului Maia Sandu la Kiev.

Lasă un comentariu