Evenimentul zilei

Mie05272020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Lilian Carp: Majoritatea care încalcă legea folosesc regiunea transnistreană pentru a putea fugi din Republica Moldova

Lilian Carp: Majoritatea care încalcă legea folosesc regiunea transnistreană pentru a putea fugi din Republica Moldova

11 Septembrie 2019 - 

Zona transnistreană a devenit în ultimul timp o zonă nu doar de pericol economic, dar şi o zonă de pericol de securitate susţine deputatul blocului ACUM, Lilian Carp, dar acest lucru ar putea fi soluţionat cu ajutorul Punctului de Contact Palanca care a fost recent inaugurat la trecerea frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe. Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii Punctul Pe AZi de la TVR MOLDOVA.

"Zona transnistreană s-a transformat pe parcursul acestor ani într-o zonă nu doar de pericol economic dar şi pericol de securitate. Noi cunoaştem foarte bine că cei care încalcă legea folosesc regiunea transnistreană pentru a putea fugi din R. Moldova, şi nu pot fi traşi la răspundere. Ştim destui funcţionari care au încălcat legea şi prin regiunea transnistreană repejor au fugit mai departe în Ucraina apoi în România sau în Federaţia Rusă," susţine Carp.
Deputatul este de părere că prin intermediul punctelor de contact comun între Ucraina şi R. Moldova acest lucru ar putea fi stopat şi persoanele date să fie indentificate mai rapid.
Victoria Bucătaru, consilierul prim-ministrului pe domeniul Securitate şi Apărare susţine că lupta cu corupţia trebuie să fie pe tot teritoriul ţării.
"Se doreşte foarte mult să se lupte cu corupţia şi contrabanda care trece prin regiunea transnistreană ştim că aceasta este o problemă majoră şi dacă tot luptă cu corupţia în R. Moldova, să luptăm pe tot teritoriul ei, inclusiv în regiunea transnistreană şi aici vom avea nevoie de susţinerea partenerilor din Ucraina pentru că este o luptă comună şi trebuie să o facem în parteneriat," a declarat consiliera.
Punctul de Contact Palanca oferă posibilitatea efectuării unui schimb rapid de informaţii între Poliţia de Frontieră a Republicii Moldova şi Serviciul de Grăniceri al Ucrainei, cum ar fi combaterea migraţiei ilegale, a traficului de persoane şi situaţiilor excepţionale în zona de frontieră.

Lasă un comentariu