Evenimentul zilei

Vi08142020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Ministerul Economiei și Infrastructurii vine cu precizări privind protestul transportatorilor care cer dublarea tarifelor pentru călători

Ministerul Economiei și Infrastructurii vine cu precizări privind protestul transportatorilor care cer dublarea tarifelor pentru călători

12 Septembrie 2019 - 

Ministerul Economiei și Infrastructurii (MEI) vine cu o serie de precizări și clarificări, în legătură cu organizarea protestului asociațiilor patronale din domeniul transportului rutier de persoane, desfășurat astăzi, în Piața Marii Adunării Naționale.

„Ministerul Economiei și Infrastructurii a desfășurat o serie de întrevederi, în cadrul cărora au fost discutate problemele și deficiențele pe care le întâmpină operatorii de transport. Ca rezultat, au fost identificate un șir de propuneri privind modificarea legislației din domeniu, atât  cea fiscală, cât și cea contravențională, urmând ca reprezentanții asociațiilor patronale să formuleze și să prezinte o propunere comună în adresa ministerului pentru îmbunătățirea cadrului legislativ”, se menționează într-un comunicat de presă al MEI. 

MEI precizează că, reprezentanții asociațiilor patronale au fost informați că ministerul este în proces de examinare a argumentării majorării tarifelor, analizând corectitudinea metodologiei de calcul și consultând membrii Consiliului Consultativ din domeniul transportului rutier în acest proces. 

MEI este dispus să continue dialogul cu operatorii de transport, în condițiile în care aceștia vor veni cu un plan de acțiuni clar determinat, inclusiv, ajustarea treptată a tarifelor, luând în considerare capacitatea de plată a cetățenilor, iar toate deciziile privind tarifele vor fi supuse consultărilor publice.

În același timp, MEI consideră că orice solicitare din partea transportatorilor de majorare a tarifului, trebuie să vină cu asumarea de către ei a unor indici măsurabili și clari de calitate pentru serviciilor prestate cetățenilor. 

Lasă un comentariu