Evenimentul zilei

Dum05312020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate CEC a aprobat Regulamentul privind finanțarea campaniilor electorale

CEC a aprobat Regulamentul privind finanțarea campaniilor electorale Recomandat

18 Septembrie 2019 - 

Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat Regulamentul privind finanțarea campaniilor electorale ale concurenților electorali. 

Potrivit unui comunicat de presă al CEC, Regulamentul prevedere condițiile și modul de susținere financiară a campaniilor electorale ale concurenților electorali, precum și procedura de prezentare a organelor electorale a rapoartelor privind veniturile și cheltuielile acestora. 

Regulamentul se aplică în cazul finanțării campaniilor electorale în alegerile parlamentare, prezidențiale sau locale, precum și participanților la referendum de orice nivel. Acesta reglementează, exhaustiv, raporturile juridice privind condițiile, modul, restricțiile, precum și raportarea finanțării campaniilor electorale.

Textul integral al Regulamentului poate fi accesat pe pagina web oficială a Comisiei.

Pentru alegerile parlamentare noi, până la expirarea mandatului Parlamentului de legislatura a X-a, inclusiv cele din 20 octombrie curent, se vor aplica prevederile Regulamentului privind finanțarea campaniilor electorale, aprobat prin hotărârea Comisiei Electorale Centrale nr. 3352 din 4 mai 2015.

Lasă un comentariu