Evenimentul zilei

Lun12092019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Buletinele de vot pentru alegerea primarului capitalei și a celui din Bălți vor avea culoarea violet

Buletinele de vot pentru alegerea primarului capitalei și a celui din Bălți vor avea culoarea violet

21 Septembrie 2019 - 

Decizia a fost luată în ședința din 20 septembrie a Comisiei Electorale Centrale, la care s-au stabilit și modelele buletinelor de vot pentru alegerile locale și cele parlamentare noi, transmite IPN.

Astfel, potrivit hotărârii CEC, toate buletinele se vor tipări pe hârtie opacă și se vor distinge după culoare. Buletinul de vot pentru alegerea primarului satului (comunei), orașului (municipiului) va fi de culoare roz, pentru alegerea primarului municipiului Bălți și a primarului general al municipiului Chișinău – violet, pentru alegerea consilierilor în consiliile sătești (comunale), orășenești (municipale) – gri afumat, pentru alegerea consilierilor în consiliile raionale (municipale Bălți și Chișinău) – bej.
Fiecare buletin de vot va fi divizat în patrulatere corespunzătoare numărului de candidați. În partea stângă a fiecărui patrulater se va imprima simbolul concurentului electoral, în centru se va înscrie numele și prenumele candidatului, denumirea partidului, mișcării social-politice, blocului electoral sau inscripția „candidat independent”. În partea dreaptă, la aceeași distanță de latura de sus și cea de jos va fi imprimat un cerc, în care alegătorul va aplica ștampila cu inscripția „Votat”.
Concurenții electorali vor fi înscriși în buletinul de vot cu litere majuscule de aceeași mărime, aceleași caractere, în ordinea rezultată din tragerea la sorți efectuată de către consiliile electorale de circumscripție.
Buletinele de vot pentru alegerile parlamentare noi vor avea aceleași caracteristici. La culoare vor fi cafeniu pal.

Lasă un comentariu