Evenimentul zilei

Lun07062020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Sechestru de peste 300 de milioane de lei în dosarul privatizării Air Moldova

Sechestru de peste 300 de milioane de lei în dosarul privatizării Air Moldova

23 Septembrie 2019 - 

Agenția pentru recuperarea bunurilor infracționale a CNA și Procuratura Anticoruptie au aplicat, în această săptămână, sechestru în valoare de 301,6 milioane de lei în cadrul unui dosar în care este instrumentată infracțiunea de spalare de bani în proporții deosebit de mari la privatizarea "Air Moldova".

"Este vorba despre un șir de tranzacții fictive, care au condus la privatizarea companiei aeriene. În scopul evitarii riscurilor de înstrăinare a patrimoniului companiei, aplicarea sechestrului pe capitalul statutar al intreprinderii în valoare de 301,6 milioane de lei", se arată în comunicatul emis de CNA.
De la crearea sa, ARBI a efectuat investigații financiare paralele în baza delegațiilor procurorilor pe un șir de dosare penale care au vizat infracțiuni de corupție, trafic de persoane, circulație ilegală de droguri, evaziune fiscală, delapidări de fonduri etc. In perioada de referinta, ARBI a indisponibilizat bunuri in valoare de cca 1,8 miliarde de lei.
ARBI este o subdiviziune autonoma a CNA in atributiile careia intra efectuarea investigatiilor financiare paralele, indisponibilizarea, evaluarea, administrarea si valorificarea bunurilor infractionale, precum si negocierea repatrierii bunurilor infractionale. 


Lasă un comentariu