Evenimentul zilei

Lun08102020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate VIDEO// Procuratura Generală și CEC, sesizate despre o posibilă tentativă de fraudare a alegerilor locale

VIDEO// Procuratura Generală și CEC, sesizate despre o posibilă tentativă de fraudare a alegerilor locale Recomandat

16 Octombrie 2019 - 

Procuratura Generală și Comisia Electorală Centrală (CEC) au fost sesizate de către trei membri ai Consiliului electoral de circumscripție electorală Chișinău despre o posibilă tentativă de fraudare sau discreditare a alegerilor locale din 20 octombrie, relatează IPN.

Media

 

Igor Chiriac, membru al CECE Chișinău, a declarat că pe lista membrilor birourilor electorale ale secțiilor de votare din sectorul Buiucani, publicată pe pagina web a CEC, au apărut alte nume decât cele votate și aprobate de CECE Chișinău. 

Igor Chiriac a menționat că membrii birourilor electorale sunt propuși de autoritățile publice locale, în număr de trei pentru fiecare birou, și de partidele și organizațiile reprezentate în Parlament.

„Au fost schimbate persoanele care au fost propuse de către Consiliul municipal Chișinău. Într-o astfel de situație, exista riscul ca procesele-verbale privind rezultatele voturilor care urmau a fi întocmite la data de 20 octombrie 2019 să fie semnate de alte persoane decât cele care au fost făcute publice pe pagina CEC. Din acest motiv, persista riscul să fie anulate rezultatele alegerilor locale din octombrie 2019”, a spus membrul CECE Chișinău.

Igor Chiriac a declarat că a fost depusă o sesizare la CEC și la Procuratura Generală pentru a verifica dacă a existat o tentativă de invalidare sau de falsificare a rezultatelor alegerilor locale din capitală.

Victoria Spînu, membră a CECE Chișinău, a dat citire sezisării. În aceasta se arată că lista persoanelor care fac parte din birourile electorale ale secțiilor de votare din sectorul Buiucani a fost transmisă către Constantin Sturza, persoana responsabilă de alegeri în cadrul Preturii Buiucani. „Ulterior, am observat că în calculatorul meu, de pe masa de lucru din sediul CECE Chișinău, au fost efectuate modificări în documentul electronic în care era înscrisă componența nominală a birourilor electorale ale secțiilor de votare, fiind adusă în concordanță cu lista publicată pe pagina web cec.md”, a spus Victoria Spînu.

Sesizarea trimisă către Procuratura Generală și Comisia Electorală Centrală a fost semnată de Igor Chiriac, Victoria Spînu și Valentina Urecheanu, toți trei membri ai CECE Chișinău.

 

Lasă un comentariu