Evenimentul zilei

Lun08032020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Parlamentul Moldovei va scoate la licitație mașinile vechi

Parlamentul Moldovei va scoate la licitație mașinile vechi

29 Octombrie 2019 - 

Cele patru mașini noi, pentru care Parlamentul intenționează să cheltuiască peste două milioane de lei, vor fi utilizate pentru delegațiile oficiale străine.

Despre aceasta a anunțat astăzi Secretarul General al Parlamentului, Adrian Albu.
„Cele patru automobile vor fi folosite pentru întâlnirea delegațiilor oficiale. Acum suntem nevoiți să închiriem aceste mașini. Când ai delegații oficiale este nevoie de un anumit confort pentru aceștia”, a declarat Secretariatul General al Parlamentului.
Albu a adăugat că noile achiziții se datorează optimizării cheltuielilor, în 2019 Secretariatul Parlamentului reușind să facă economii de peste 20 de milioane de lei.
În prezent, în garajul Parlamentul sunt 57 de unități de transport. Dintre acestea, 40 se folosesc pentru deservirea deputaților, a Secretariatului și a delegațiilor oficiale. Totodată, doar 10 unități nu sunt complet uzate și au o perioadă mai mică de exploatare de șapte ani.
„Să folosești mașini din 1997 este destul de periculos și sunt suportate cheltuieli enorme”, a comentat Adrian Albu.
Astfel, 18 automobile vor fi scoase la licitație, dintre care 12 sunt BMW 520 din 1997.
„Înțelegem că aceste automobile maximum pot fi folosite la dezasamblare sau poate sunt colecționari retro. Fac apel către toți doritorii, în special către mass-media. Vă invit să participați la acestă licitație”, mai spus Albu.
În general, în perioada 2014 - 2019, pentru reparația automobilelor din garajul Parlamentului s-au cheltuit circa 4,8 milioane de lei.
Amintim că Secretariatul Parlamentului Republicii Moldova a demarat pe 21 octombrie 2019 o licitație publică pentru a achiziționa patru automobile noi, cu un cost total de 2 milioane 80 de mii de lei.
Conform caracteristicilor solicitate, forma caroseriei automobilelor trebuie să fie sedan sau hatchback, culoarea negru-metalizat, motorul trebuie să fie turbo-injector cu o capacitate cilindrică de până la 2000 de centimetri cubi, iar cutia de viteze - automată. Totodată, motorul trebuie să aibă cel puțin 180 de cai putere. 

Lasă un comentariu