Evenimentul zilei

Lun03302020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Dorin Cimil, președintele Comisiei Electorale Centrale (CEC) a anunțat când vor fi făcute publice primele rezultate preliminare ale turului doi al alegerilor locale

Dorin Cimil, președintele Comisiei Electorale Centrale (CEC) a anunțat când vor fi făcute publice primele rezultate preliminare ale turului doi al alegerilor locale

03 Noiembrie 2019 - 

Președintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Dorin Cimil, a anunțat când vor fi făcute publice primele rezultate preliminare ale turului doi al alegerilor locale, care se desfășoară astăzi în 384 de localități din țară.

 

Dorin Cimil a declarat că primele rezultate preliminare ale scrutinului de astăzi vor fi prezentate după închiderea secțiilor de votare. Potrivit Codului Electoral, toate secțiile de votare se închid la ora 21:00.

”Primele date preliminare referitoare la rezultatele turului doi al alegerilor locale generale vor fi prezentate către ora 22:00”, a declarat președintele CEC.

La al doilea tur de scrutin se consideră ales candidatul care a obţinut cel mai mare număr de voturi, indiferent de numărul alegătorilor care au participat la alegeri. În caz de paritate de voturi, se consideră ales candidatul care a obţinut cel mai mare număr de voturi în primul tur de scrutin.

Amintim că, astăzi, duminică, 3 noiembrie 2019, în 384 de localităţi din Republica Moldova are loc turul al doilea de scrutin pentru alegerea primarilor. Pentru suplinirea celor 384 de mandate de primar candidează 768 de persoane. 589 dintre candidați sunt bărbați și 179 sunt femei. Cel mai tânăr dintre candidați are 25 de ani, iar cei mai în vârstă au câte 72 și, respectiv, 74 de ani. Din totalul candidaților la funcția de primar 85 sunt independenți, iar 683 reprezintă o formațiune politică.

Lasă un comentariu