Evenimentul zilei

Sam08082020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Guvernului Chicu a depus jurământul

Guvernului Chicu a depus jurământul

14 Noiembrie 2019 - 

Noul Guvern în frunte cu prim-ministrul Ion Chicu au depus jurământul în fața președintelui Igor Dodon și speakerul Zinaida Greceanîi.

Prim-ministrul Ion Chicu: „Astăzi R. Moldova a obținut un nou Guvern tehnocrat. Vreau să mulțumesc domnului președinte pentru înalta încredere acordată. Remarc cu satisfacție că principalele acțiuni ale Guvernului coincide cu foaia de parcurs prezentată de președinte”.
Ion Chicu, fost Ministru al Finanțelor în guvernul Filip, consilier al lui Igor Dodon pe probleme economice, propus de către președintele Igor Dodon la funcția de prim-ministru.
Sergiu Pușcuța, director al Serviciului Fiscal de Stat, înaintat la funcția de viceprim-ministru, Ministru al Finanțelor.
Alexandru Flenchea, șef al Biroului Politici de reintegrare , propus la funcția de viceprim-ministru pentru Reintegrare.
Anatol Usatîi, a deținut funcția de secretar de stat în Guvernul Filip, înaintat la funcția de Ministru al Economiei și infrastructurii.
Fadei Nagacevschi, consilierul Președintelui Parlamentului, propus la funcția de Ministru al Justiției.
Victor Gaiciuc, consilier prezidențial, propus în funcția de Ministru al Apărării.
Corneliu Popovici, și el consilier prezidențial în domeniul Educației, Culturii și Cercetării, propus la funcția de Ministru al Educației, Culturii și Cercetării.
Victoria Dumbrăveanu, fostă secretară de stat în Guvernul Filip, ajunsă, după demitere, consilier în componența Aparatului Președintelui, propusă la funcția de Ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.
Ion Perju, propus pentru funcția de Ministru al Agriculturii, dezvoltării regionale și mediului, este și el, consilier prezidențial, deja pe domeniul agriculturii.
Pavel Voicu, Ministru al Apărării în guvernul condus de către Maia Sandu, va fi propus la funcția de Ministru al Afacerilor Interne.
Precizăm că din momentul depunerii jurământului încetează mandatul fostului Guvern și intră în deplină funcționalitate noul Executiv.

Lasă un comentariu