Evenimentul zilei

Ma05262020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Directorul Centrului de Medicină Legală, Valeriu Savciuc, REȚINUT în dosarele ce vizează expertizele trucate / GALERIE VIDEO și FOTO

Directorul Centrului de Medicină Legală, Valeriu Savciuc, REȚINUT în dosarele ce vizează expertizele trucate / GALERIE VIDEO și FOTO Recomandat

20 Noiembrie 2019 - 

Directorul Centrului de Medicină Legală, Valeriu Savciuc a fost reținut cu puţin timp în urmă, de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie în dosarele ce vizează expertizele trucate, contabilitatea neagră şi corupţia din instituţie. Acesta urmează a fi escortat la Procuratura Anticorupție pentru a fi audiat pe marginea suspiciunilor de implicare în schemele de corupție, transmite IPN.

Media

 

Patru din ei colaborează cu ancheta şi urmează să fie cercetaţi în stare de libertate. Aceştia sunt învinuiţi de organizarea unei scheme infracționale, prin intermediul căreia ar fi dobândit ilicit mijloace bănești ce reprezentau plăți pentru serviciile de expertiză judiciară.

Potrivit unui comunicat de presă al Centrului Național Anticorupție, procurorii vor cere instanței de judecată arestarea preventivă a șase medici legiști din cei zece reținuți acum două zile. Patru din ei colaborează cu ancheta vor fi cercetați în stare de libertate.

Medicii legiști sunt învinuiți că pretindeau plăți pentru denaturarea concluziilor în rapoartele de expertiză a cauzei morții unor persoane. Plățile variau între 900 și zece mii de lei și nu erau contabilizate în casieria instituției.

În cadrul perchezițiilor desfășurate la domiciliile celor vizați au fost ridicate zeci de mii de euro și de lei, bijuterii din aur, precum și înscrisuri de ciornă ce ar reprezenta contabilitatea neagră sau banii care nu ajungeau în casieria instituției.

Proveniența bunurilor și mijloacelor bănești ridicate urmează a fi stabilită în cadrul anchetei.

Pe acest caz au fost pornite două cauze penale – pentru corupere pasivă și escrocherie.

Lasă un comentariu