Evenimentul zilei

Mie08052020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Alexandr Stoianoglo a dispus efectuarea unui „control complex” al activității procuraturilor specializate

Alexandr Stoianoglo a dispus efectuarea unui „control complex” al activității procuraturilor specializate Recomandat

09 Decembrie 2019 - 

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a dispus efectuarea de către două grupuri de procurori a unui control complex al activității procuraturilor specializate – Procuratura Anticorupție și Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale. Tot astăzi, 9 decembrie, șeful PA, Viorel Morari, a fost suspendat din funcție, relatează IPN.

Într-un comunicat de presă al Procuraturii Generale se menționează că obiectivele controalelor constau în evaluarea activității acestor două unități specializate ale Procuraturii pe toate dimensiunile de competență, conform unor indicatori concreți, menționați în dispoziții din 2016 și până în prezent.

Șeful interimar al PCCOCS, Dorin Compan, a declarat că de la crearea instituției, 1 august 2016, și până în prezent, astfel de controale, care să vizeze toate domeniile de activitate, nu au fost efectuate. 

„Procurorul general a menționat expres că dorește să se familiarizeze cu toate activitățile și cauzele penale care se află în gestiunea procuraturilor specializate. Acesta este scopul controlului. Care vor fi rezultatele vom afla când va fi finalizat controlul”, a notat Dorin Compan.

Tot astăzi, a fost suspendat din funcție șeful Procuraturii Anticorupție. Viorel Morari a confirmat această informație, însă nu a oferit alte detalii.

Noul procuror general, Alexandr Stoianoglo, a fost învestit în funcție pe 29 noiembrie.

 

Lasă un comentariu