Evenimentul zilei

Ma01282020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Mai multe companii aeriene din Republica Moldova nu sunt autorizate să zboare în UE

Mai multe companii aeriene din Republica Moldova nu sunt autorizate să zboare în UE

10 Decembrie 2019 - 

Comisia Europeană a dat luni publicităţii o listă revizuită a companiilor aeriene care nu îndeplinesc standardele internaţionale de siguranţă şi, în consecinţă, sunt supuse unor interdicţii de a opera în Uniunea Europeană, informează un comunicat al executivului comunitar.

Printre companiile aflate pe această listă se numără șapte companii înregistrate în Republica Moldova. Este vorba de Valan ICC SRL, Aim Air SRL, Air Stork SRL, Megaviation SRL, Pecotox – Air SRL, Terra Avia SRL şi Fly Pro SRL.
Toate companiile aeriene din Republica Moldova, cu excepţia Air Moldova, Fly One şi Aerotranscargo, au fost incluse pe această listă din cauza lipsei de supervizare din partea Autorităţii pentru Aviaţie Civilă din Republica Moldova, informează Executivul comunitar.
,,Decizia de astăzi este o dovadă a eforturilor noastre neîntrerupte de a oferi cel mai ridicat nivel de securitate, nu doar pentru călătorii europeni, dar şi pentru cei din întreaga lume, pentru că siguranţă aeronautică nu cunoaşte graniţe sau naţionalităţi”, a declarat comisarul european pentru transport, Adina Vălean.
Conform listei revizuite publicate luni, 115 companii aeriene fac obiectul unei interdicţii de exploatare în Uniunea Europeană: 109 înregistrate în 15 state din cauza lipsei de supervizare din partea autorităţilor aeriene din acele ţări, iar alte şase pe fondul îngrijorărilor privind securitatea companiilor respective: Avior Airlines (Venezuela), Iran Aseman Airlines (Iran), Iraqi Airways (Irak), Blue Wing Airlines (Surinam), Med-View Airlines (Nigeria) şi Air Zimbabwe (Zimbabwe).

Lasă un comentariu