Evenimentul zilei

Lun02242020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Fostul ministru al finanțelor: „Guvernul tot încearcă să găsească vinovați că să îndreptăţească deciziile proprii care bat în buzunarul cetățeanului”

Fostul ministru al finanțelor: „Guvernul tot încearcă să găsească vinovați că să îndreptăţească deciziile proprii care bat în buzunarul cetățeanului”

24 Ianuarie 2020 - 

Fostul ministru al finanțelor, Natalia Gavriliță, a comentat declarațiile premierului Ion Chicu prin care acuză fostul guvern, condus de Maia Sandu, că ar fi acceptat o condiție impusă de Fondul Monetar Internațional (FMI) privind majorarea tarifelor la gazele naturale.

 

„Guvernul lui Dodon încearcă să tirajeze o nouă minciună pentru a justifica majorarea prețurilor și a tarifelor. Premierul de buzunar zice că creșterea tarifelor la energie a fost agreată cu Fondul Monetar Internațional - o minciună gogonată! 

Acordul stipulează foarte clar că tarifele trebuie stabilite în baza metodologiei și a prețului de cumpărare a gazelor naturale, care la acel moment se aștepta că va scade. De la 1 ianuarie 2020 prețul la gaze într-adevăr a scăzut - de la 235 dolari la 173 dolari, pentru o mie de metri cubi. Oare nu era cazul să scadă şi tariful? 

Se pare că Guvernul tot încearcă să găsească vinovați că să îndreptăţească deciziile proprii care bat în buzunarul cetățeanului”, a spus Natalia Gavriliță. 

Ion Chicu a declarat recent că Guvernul condus de Maia Sandu a acceptat condiția impusă de FMI pentru creditare, și anume majorare tarifelor la gazele naturale. 

Lasă un comentariu