Evenimentul zilei

Joi04092020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Dosarul lui Constantin Țuțu ar putea fi transmis în România pentru a fi condamnat acolo

Dosarul lui Constantin Țuțu ar putea fi transmis în România pentru a fi condamnat acolo

05 Februarie 2020 - 

Ministrul afacerilor interne, Pavel Voicu, susține că autoritățile Republicii Moldova au identificat locul aflării fostului deputat democrat Constantin Țuțu, care este cercetat penal pentru omor, pentru îmbogățire ilicită și trafic de influență. Acesta se află în capitala României, București. 

 

Șeful MAI anunță că dosarul în care este cercetat Constantin Țuțu ar putea să fie transmis țării vecine pentru ca fostul deputat să fie condamnat acolo, relatează IPN.

Ministrul spune că a primit de la doi cetățeni informații că fostul deputat democrat Constantin Țuțu s-ar afla la București. Potrivit lui, Țuțu deține și cetățenia României, însă chiar dacă autoritățile moldovenești inițiază procedura de extrădare, statul vecin nu-și extrădează cetățenii. „Procuratura urmează să întreprindă acțiunile necesare, colaborează împreună cu organele de drept din România și urmează să fie adoptată o decizie. S-ar putea ca dosarul să fie transmis în România pentru ca Țuțu să fie condamnat acolo. Aceasta este posibil atunci când sunt infracțiuni care prezintă interes”, a afirmat Pavel Voicu în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul N4.

Potrivit lui, Constantin Țuțu a fost implicat în cazuri de contrabandă, droguri. „Eu activam în calitate de comisar de poliție la Botanica și am cercetat niște cazuri de tâlhărie asupra persoanelor care practicau contrabanda cu țigări. Dumnealui a avut și calitatea de bănuit și a dispărut. Noi nu am uitat și cazul când a fost reținut cumva de poliție și nu știu de ce nu a avut finalitate cazul în care în portbagaj avea o doamnă”, a declarat Pavel Voicu. Ministrul spune că instituția va merge pas cu pas și va completa dosarul lui Constantin Țuțu cu infracțiunile pe care le-a comis pe teritoriul Republicii Moldova.

Pavel Voicu spune că și liderul Partidului Șor, Ilan Șor, a fost localizat. Acesta se află în Israel.

 

Lasă un comentariu