Evenimentul zilei

Lun07132020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Ion Chicu convoacă la ora 11:30 şedinţa Comisiei pentru sănătate publică privind coronavirusul

Ion Chicu convoacă la ora 11:30 şedinţa Comisiei pentru sănătate publică privind coronavirusul

24 Februarie 2020 - 

Astăzi, la ora 11:30, la Guvern va avea loc o ședință a autorităților de resort pe tema coronavirusului, care a reușit să afecteze și continentul european.

Este vorba în special de Italia, unde au fost confirmate deja 130 de cazuri de îmbolnăviri.
La ședință vor participa reprezentanți ai ministerului Sănătății, ai Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, dar și ai altor instituții responsabile, care vor discuta măsurile aplicate pentru evitarea răspândirii virusului de tip nou și pe teritoriul țării noastre.
Amintim că, săptămâna trecută, în Moldova, au fost aduse teste pentru depistarea coronavirusului. Acestea au fost oferite gratuit ţării noastre de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii.
Totodată, anterior, ministrul Viorica Dumbrăveanu a dat asigurări că toate spitalele au medicamente suficiente pentru a face față unei eventuale epidemii. Iar spitalul de boli infecțioase „Toma Ciorbă”este gata să interneze persoane infectate cu noul tip de virus.Lasă un comentariu