Evenimentul zilei

Sam07042020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Ambasada Italiei la Chișinău: Asistăm la o răspândire a știrilor neexacte despre situația sanitară din Italia

Ambasada Italiei la Chișinău: Asistăm la o răspândire a știrilor neexacte despre situația sanitară din Italia

27 Februarie 2020 - 

„Asistăm la o răspândire îngrijorătoare a știrilor neexacte și alarmante despre situația sanitară din Italia, ceea ce nu reflectă realitatea unui fenomen contagios, care rămâne destul de limitat la unele zone din interiorul câtorva regiuni”. 

 

Comentariul aparține Ambasadei Italiei la Chișinău, care menționează că Guvernul Italiei acordă urgenței epidemiologice provocate de noul virus COVID-19 un răspuns prompt și bazat pe maximă transparență și claritate, relatează IPN.

Zonele în care au fost luate măsuri restrictive sunt doar două: una în regiunea Lombardia și alta în regiunea Veneto. Și ele reprezintă doar 0,05% din suprafața totală a teritoriului Italiei. În ceea ce privește celelalte cazuri care au legătură cu cele două focare menționate, în localitățile respective au fost luate măsurile necesare în funcție de gravitatea situației, cum ar fi închiderea școlilor sau suspendarea evenimentelor sportive și culturale, în special cu titlu de prevenție.

Italia colaborează cu statele vecine pentru elaborarea protocoalelor armonizate și planurilor de acțiune comune pentru controlul persoanelor care intră în respectivele țări.

 

Lasă un comentariu