Evenimentul zilei

Lun05252020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Panorama IMAGINEA SĂPTĂMÂNII de la NASA: Patru cicloane tropicale, fotografiate din spaţiu

IMAGINEA SĂPTĂMÂNII de la NASA: Patru cicloane tropicale, fotografiate din spaţiu

10 Septembrie 2019 - 

Un lanţ de patru cicloane tropicale s-au aliniat în emisfera vestică la 4 septembrie 2019, după cum se poate observa în această imagine din satelit publicată de NASA.

În imagine, uraganul Juliette, din Pacificul de Est şi uraganul Dorian, aflat în Atlantic, erau furtuni de categoria 2 pe scara Saffir-Simpson. Celelalte două uragane din imagine sunt Fernand, care a lovit ţărmul în regiunea de nord-est a Mexicului cu viteze ale vântului de 75 km/h, şi respectiv Gabrielle, care a căpătat putere deasupra Atlanticului de Est la 4 septembrie, ajungând la viteze ale vântului de peste 80 km/h, relatează Agerpres.

Datele care au intrat în procesarea acestei imagini în culori naturale au fost obţinute cu ajutorul instrumentului Advanced Baseline Imager din arsenalul satelitului GOES 16 (Geostationary Operational Environmental Satellite). GOES-16 este operat de NOAA, iar NASA este responsabilă de lansarea sateliţilor din această serie.

Lasă un comentariu