Evenimentul zilei

Lun08102020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Panorama China va organiza în 2020 şi 2021 zboruri de testare pentru următoarele sale rachete spaţiale

China va organiza în 2020 şi 2021 zboruri de testare pentru următoarele sale rachete spaţiale

20 Octombrie 2019 - 

Potrivit Reuters, publicarea calendarului de lansare de către China Rocket Co, o divizie a China Aerospace Science and Technology Corporation, un conglomerat deţinut de statul chinez, a avut loc la două luni după ce prima rachetă reutilizabilă creată de această companie, Smart Dragon-1, ce avea o greutate de 23 de tone, a plasat cu succes trei sateliţi pe orbita Pământului.

China intenţionează să lanseze o constelaţie de sateliţi comerciali care să ofere servicii diverse, de la internet de mare viteză la bordul avioanelor şi până la monitorizarea transporturilor de cărbune. Modelul reutilizabil va permite lansări frecvente ale rachetelor chineze şi menţinerea costurilor la niveluri reduse.
Racheta cu agent de propulsie solid Smart Dragon-2, cântărind 60 de tone şi având o lungime totală de 21 de metri, va fi capabilă să trimită o încărcătură de 500 de kilograme pe orbită la o altitudine de 500 de kilometri, au precizat jurnaliştii de la Xinhua. Specialiştii se aşteaptă ca un zbor de testare să fie organizat anul viitor.
Cu o greutate de 116 tone şi o lungime de 31 de metri, racheta Smart Dragon-3, al cărei zbor de testare este programat în 2021, va putea să transporte pe orbită o încărcătură de 1,5 tone.
În iulie, iSpace, o companie cu sediul în Beijing, a devenit prima firmă privată chineză care a plasat un satelit pe orbită prin intermediul unei rachete proprii.
Începând din 2018, alte două companii chineze de tip start-up au încercat să lanseze sateliţi pe orbită, însă au eşuat în tentativele lor.

Lasă un comentariu