Evenimentul zilei

Mie06202018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Curiozitati Curiozități despre guma de mestecat

Curiozități despre guma de mestecat

14 Septembrie 2017 - 

Cand vine vorba despre guma de mestecat, lumea se Imparte în doua: expertii sustin ca mestecatul de guma este nesanatos pentru sanatatea iar consumatorii si producatorii care citeaza la randul lor alti experti sustin ca guma de mestecat este benefica pentru respiratie si nu are niciun impact negativ asupra sanatatii. Iata 6 curiozitati despre guma de mestecat.

Consumatorii de guma de mestecat mananca nesanatos

Consumatorii de guma de mestecat nu duc o viata tocmai sanatoasa, si aici cercetatorii nu se refera la simpla mestecare a gumei ci la alimentele pe care le consuma pe langa guma de mestecat în viata de zi cu zi. si anume, cei care mesteca guma au tendinta sa manance mancare de tip fast food, chipsuri sau bomboane.

Guma de mestecat da dureri de cap

Muschii faciali pot fi afectati de mestecatul inutil timp de cateva ore a unei gume de mestecat. Mestecatul nervos sau mestecatul rapid afecteaza capul punand presiune pe nervii care duc sangele spre cap, potrivit sanatate.bzi.ro.

Probleme digestive

Mestecatul de guma poate crea probleme intestinelor tale. Guma de mestecat poate provoca balonari celor care sufera de sindromul colonului iritabil, din cauza aerului înghitit în exces în timpul procesului de mestecare a gumei.

Atentie la dinti

Chiar si daca mesteci guma fara zahar, dintii tai vor avea de suferit. Guma fara zahar este plina de conservanti si arome acidulate ce duc la eroziunea dintilor tai, astfel încat îi dizolva cu timpul, la fel cum o fac bauturile carbogazoase.

Aaspartanul

Guma de mestecat contine aspartan, un indulcitor artificial asociat cu defecte la nastere, cancer sau diabet.

Mandibula

Mestecatul de guma poate afecta maxilarul. Se pot declansa afectiuni ale articulatiilor temporo-mandibulare, afectiuni cronice dureroase.

Lasă un comentariu