Evenimentul zilei

Ma07142020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Economie Astăzi este termenul limită de achitare a impozitului pe venit în rate

Astăzi este termenul limită de achitare a impozitului pe venit în rate

25 Iunie 2019 - 

Astăzi, 25 iunie, expiră termenul limită de achitare a impozitului pe venit în rate pentru trimestrul II al anului 2019, potrivit art. 84 din Codul fiscal. Un anunț în acest sens a fost făcut de Serviciul Fiscal de Stat.

Astfel, agenții economici care aplică regimul general de impunere (12% din venitul impozabil) sunt obligați să achite 1/4 din:
-suma calculată drept impozit ce urmează a fi plătit, conform Titlului II din Codul fiscal, pentru anul 2019 sau
-impozitul ce urma să fie plătit, conform Titlului II din Codul fiscal, pentru anul precedent.
Potrivit art. 261 alin. (6) din Codul Fiscal, neplata sau plata incompletă a impozitului pe venit în rate se sancționează cu amendă. Suma neplătită a impozitului pe venit se determină ca diferenţă dintre impozitul calculat şi plătit de contribuabil şi impozitul pe care acesta era obligat să-l plătească. Impozitul pe venit care urmează a fi plătit reprezintă cea mai mică mărime din impozitul calculat care urma să fie plătit în anul precedent sau 80% din suma definitivă a impozitului din anul curent, scăzându-se trecerile în cont (cu excepția impozitului plătit în rate).
Antreprenorii pot solicita informații suplimentare la Centrului unic de apel al Serviciului Fiscal de Stat, la numărul de telefon 0 8000 15 25 (apel gratuit).

Lasă un comentariu