Evenimentul zilei

Lun08032020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Anunt Luni, 24 februarie, transportatorii care administrează rutele de microbuz din Chișinău vor organiza o grevă

Luni, 24 februarie, transportatorii care administrează rutele de microbuz din Chișinău vor organiza o grevă

23 Februarie 2020 - 

Acțiunea va avea loc dimineață, până la ora 10.00. Transportatorii cer majorarea tarifelor pentru călătorie.

Președintele Consiliului Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto, Oleg Alexa, a declarat că dimineață nu va fi efectuată nicio cursă, pe nicio rută. Transportatorii cer majorarea tarifelor pentru călătorie de la 6 lei la 9, 81 lei.
Transportatorii au două soluții pentru primăria Chișinău: fie municipalitatea acceptă majorarea tarifelor, fie este păstrat tariful de 3 lei, dar municipalitatea va acorda transportatorilor privați subvenții în aceleași condiții cu întreprinderile municipale de transport, informează europaliberă.org.
Ulterior, primarul general, Ion Ceban a declarat că municipalitatea ar putea discuta majorarea tarifelor numai după ce transportorii acceptă „contracte noi de prestarea a serviciilor cu municipalitatea, stabilirea costului vehicul-km, crearea condițiilor bune în transportul public, respectarea condițiilor contractuale, acceptarea taxării electronice și a biletului unic electronic”. Potrivit lui, atât timp cât aceste lucruri nu se întâmplă, Primăria nu poate accepta majorarea tarifelor.

Lasă un comentariu