Evenimentul zilei

Vi08072020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Anunt Microbuzele de pe rutele din Chişinău nu vor circula astăzi, 24 februarie, până la ora 10.00

Microbuzele de pe rutele din Chişinău nu vor circula astăzi, 24 februarie, până la ora 10.00

24 Februarie 2020 - 

Transportatorii care administrează rutele au anunţat o acţiune de protest ca urmare a ,,reacţiilor primarului general de Chişinău şi ale viceprimarilor la solicitările transportatorilor”.

Potrivit preşedintelui Consiliului Asociaţiei Patronale a Operatorilor de Transport Auto, Oleg Alexa, dimineaţă nu va fi efectuată nicio cursă, pe nicio rută. Şoferii îşi vor relua munca după ora 10.00.
În cadrul unei conferinţe de presă la IPN, joi, transportatorii au cerut Primăriei să-i invite la discuţii. Aceştia văd două căi de soluţionare a problemei: fie municipalitatea acceptă cererea de majorare a tarifelor de călătorie cu microbuzul, fie este păstrat tariful de 3 lei, dar municipalitatea va acorda transportatorilor privaţi subvenţii în aceleaşi condiţii cu întreprinderile municipale de transport.
Într-o reacţie ulterioară, primarul general, Ion Ceban, a solicitat transportatorilor „contracte noi de prestare a serviciilor cu municipalitatea, stabilirea costului vehicul-km, crearea condiţiilor bune în transportul public, respectarea condiţiilor contractuale, acceptarea taxării electronice şi a biletului unic electronic”. Potrivit lui, atât timp cât aceste lucruri nu se întâmplă, Primăria nu poate accepta majorarea tarifelor.

Lasă un comentariu