Evenimentul zilei

Vi07032020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate România Viorica Dăncilă : Preşedintele comite un abuz prin refuzul de a numi miniştrii interimari şi încearcă să blocheze activitatea Guvernului

Viorica Dăncilă : Preşedintele comite un abuz prin refuzul de a numi miniştrii interimari şi încearcă să blocheze activitatea Guvernului

19 Septembrie 2019 - 

Viorica Dăncilă: "Obişnuit să încalce Constituţia, domnul preşedinte Iohannis a trecut la următorul nivel: reinterpretează după bunul plac, în cheie electorală, o decizie a CCR care e obligatorie pentru toată lumea.

Transmite public că judecătorii CCR ar fi stabilit că premierul trebuie să meargă de îndată în Parlament, când, de fapt, Curtea a stabilit că termenul 'de îndată' se referă la obligaţia preşedintelui de a numi interimari şi de a nu bloca activitatea Guvernului", a spus premierul, la începutul şedinţei Executivului.
Viorica Dăncilă a adăugat că legitimitatea actualului Guvern este dată "de votul românilor".
"În acest moment suntem singurii care ne asumăm responsabilitatea guvernării. Am spus-o de nenumărate ori, voi merge în Parlament pentru remanierea Guvernului. Românii trebuie să ştie, însă, adevărul, refuzul preşedintelui de a numi interimari nu are nicio legătură cu prezenţa noastră în faţa Parlamentului. Nu mai avem aşteptări de la domnul preşedinte Iohannis să renunţe la jocurile politice, a demonstrat de nenumărate ori că singura sa miză este una electorală. Prin acţiunile sale a demonstrat în repetate rânduri că nu are respect nici pentru Constituţie, nici pentru cetăţenii acestei ţări", a afirmat prim-ministrul.

Lasă un comentariu