Evenimentul zilei

Lun10232017

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Chisinau
21 Oct 2017
Publicat în Chisinau

Majoritatea deputaților au aprobat proiectul de hotărâre privind încetarea mandatului de director adjunct al Centrului Național Anticorupție. Asta după ce Cristina Țărnă a transmis Lgislativului cererea de demisie din funcția de director adjunct al instituției.

19 Oct 2017
Publicat în Chisinau

În ajunul reuniunii Comitetului de Asociere Republica Moldova - Uniunea Europeană, premierul Pavel Filip a avut o întrevedere cu Luc Devigne, şeful Direcţiei Rusia, Parteneriat Estic, Asia Centrală, cooperare regională şi OSCE din cadrul Serviciul European pentru Acţiune Externă. 

18 Oct 2017
Publicat în Chisinau

Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații Electronice şi Tehnologia Informației (ANRCETI) va comanda un studiu independent privind respectarea de către operatorii de telefonie mobilă a condițiilor de acoperire a teritoriului țării cu semnal de calitate, inclusiv în perimetrul drumurilor naționale. 

16 Oct 2017
Publicat în Chisinau

O delegație a Băncii Mondiale se află în Republica Moldova în perioada 16-24 octombrie, pentru a se informa despre domeniile prioritare pentru finanțarea adițională în cadrul Proiectului Reforma Învățământului în Moldova (PRIM). 

14 Oct 2017
by  - 
Publicat în Chisinau

Capitala marchează astăzi 581 de ani de la prima atestare documentară .

13 Oct 2017
Publicat în Chisinau

De vineri seară, ora 23.00, și până duminică dimineața, ora 06.00, va fi sistată circulația rutieră pe bulevardul central din Chișinău, în perimetrul străzilor Ismail și Mihai Viteazul, în contextul amenajărilor care se fac pentru manifestările cultural-artistice organizate cu prilejul Hramului orașului, transmite IPN.

12 Oct 2017
Publicat în Chisinau

Comitetul Mixt privind spațiul aerian comun între Republica Moldova și Uniunea Europeană, reunit la Chișinău, a remarcat că, după semnarea Acordului privind Spațiul Aerian Comun RM-UE în 2012, a fost înregistrată o evoluție a pieței în domeniul aviației civile în țara noastră.

12 Oct 2017
Publicat în Chisinau

E un loc comun că banii aduc bani. Moldovenii noștri nu mai au încredere nici în bănci, nici în stat. Chit că mulți dintre cei care au stat la cârma acestui stat nici nu își țineau în băncile noastre banii furați, făcuți pe căi ilegale, ci prin Elveția, prin off-shor-uri. În ultimii 10-15 s-au mai făcut încercări de a legaliza „banii negri”, prin amnistii fiscale, prin facilități și „iertare de păcate”, dar fără prea mare succes…

10 Oct 2017
Publicat în Chisinau

Suma maximă care poate fi virată în contul „Fond electoral” la referendumul local privind revocarea primarului general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, din 19 noiembrie, a fost stabilită în mărime de 16,5 milioane de lei. Plafonul a fost aprobat de către Comisia Electorală Centrală în ședința de astăzi, transmite IPN.

09 Oct 2017
by  - 
Publicat în Chisinau

Consiliul municipal Chișinău are un nou consilier după ce Oleg Onișcenco a renunțat la mandatul de ales local din proprie inițiativă. Mandatul declarat vacant a fost atribuit candidatului supleant de pe lista PSRM, Valeri Botea, transmite IPN.

08 Oct 2017
Publicat în Chisinau

Ziua Națională a Vinului a continuat până seara târziu în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău cu spectacole și cu un program variat cultural-cognitiv. Zeci de mii de vizitatori dornici să cunoască mai multe despre Vinul Moldovei au fost prezenți la cea mai mare sărbătoare a tradițiilor.

07 Oct 2017
Publicat în Chisinau

Sărbătoarea Ziua Națională a Vinului a început astăzi la Chișinău cu muzică, voie bună, dansuri, degustații de vinuri, bucate tradiționale și vizite pe la căsuțele frumos amenajate, unde curge ghiurghiuliul. Manifestările se vor desfășura astăzi și mâine în Piața Marii Adunări Naționale, dar și la vinăriile și cramele din țară.

04 Oct 2017
Publicat în Chisinau

Facilitățile oferite de zonele economice libere sunt substanțiale. Impozitul pe venitul pentru rezidenți constituie 50 la sută din rata stabilită în Republica Moldova, iar companiile cu investiții de 1 milion de dolari sunt scutite de impozitul pe venit timp de trei ani și timp de cinci ani dacă investesc 5 milioane de dolari. De asemenea, mărfurile importate sau exportate din zonele economice libere sunt scutite de taxe vamale, accize, se aplică o rată zero a taxei pe valoarea adăugată.

01 Oct 2017
Publicat în Chisinau

Este prima zi de octombrie, toți doritorii pregătesc ghetele, rezistența și perseverența pentru a alerga o cursă la alegere la cea de-a treia ediție a Maratonului Internațional Chișinău.

Pagina 1 din 35