Evenimentul zilei

Joi07092020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Chisinau UPDATE| EXCLUSIV EVZ. Află ce au pățit cei de la Brio Sonores la spectacolul „Un cântec pentru Europa”

UPDATE| EXCLUSIV EVZ. Află ce au pățit cei de la Brio Sonores la spectacolul „Un cântec pentru Europa” Recomandat

12 Septembrie 2014 - 

În cadrul spectacolului „Un cântec pentru Europa”, care a avut loc la  Palatul Național „Nicolae Sulac”, din Chișinău, cei opt membrii ai formației „Brio Sonores” - Valeriu Moruz, Dumitru Mitu, Mihai Gandraman, Constantin Paladi, Adrian Timpau, Alexei Digore, Veaceslav Timofti, Ion Tucan - au avut parte de o serie de „surprize”.

 Tinerii din formația Brio Sonores și-au făcut apariția pe scenă cu piesa care i-a consacrat și trimis direct în semifinala de la preselecțiile „Românii au talent” – „O sole mio”. Artiștii au avut parte de un mic incident pe care au știut să-l treacă cu brio în aplauzele spectatorilor. Pe la mijlocul melodiei, au avut o mică problemă cu negativul, care a sărit și a luat-o de la început. În acesată situație, soliștii au găsit o rezolvare „din mers”: au reluat piesa. Astfel, deși au început piesa a doua oară, iarăși a intervenit un incident, dar băieții, cu prezență de spirit, au continuat să cânte piesa a capella (fără negativ). Spectatorii au fost încântați de cum au sunat vocile fără coloană sonoră și i-au răsplătit cu ropote de aplauze. Și parcă cineva a vrut să le pună nervii și vocile la încercare deoarece incidentele nu s-au terminat. Se pare că ghinionul i-a urmărit aseară, pentru că, după ce au anunțat melodia-talisman care le-a adus titlul de cei mai talentați români,  regia le-a inclus melodia duetului „Brindisi” din opera „Traviata”. Astfel, formația a început să cânte ce le-a fost pus. Publicul a fost receptiv, i-au aplaudat minute în șir și au fost chemați la „bis”, unde, din nou, ghinionul și-a spus cuvântul și soliștii nu au putut interpreta colajul dorit deoarece li s-a spus că nu-i posibil să mai cânte. Publicul a insistat minute în șir cu ovaționări și aplauze furtunoase în speranța că va fi recompensat cu mult-așteptatul colaj.

UPDATE. „Cântăm în orice condiții, chiar dacă se stinge și lumina”

 

EVZ: Vi s-a mai întâmplat vreodată să nu vă meargă negativul?

Brio Sonores: Da, s-antâmplat. Primul incident l-am avut la Expoziție. Aveam concert și, chiar la jumătateea piesei „Time to say goodbye” să se întrerupă curentul și am continuat până la sfârșit cântând acapella.

- Ce ați simtit atunci când a fost nevoie să reluați cântecul de două ori?

- A fost și mai interesant la Palatul Național... am făcut probă de sunet din timp ca să nu avem incidente, dar operatorul de sunet are permanent câte o „surpriză” pentru interpreții noștri, toți se plâng că au probleme cu el. A fost neplăcut să vedem că se întrerupe de două ori... Dar, avem un atu, noi cântăm live și toate piesele pe care le interpretăm, câteodată, le cântâm și acapella .... așa că, putem continua în orice condiții... (râde) Chiar dacă se stinge și lumina (râde)...

- Ce proiecte aveți pe viitor?

Cel mai mare obiectiv este să ajungem cu un concert propriu în toate centrele Republicii Moldova și României, asta în primul rând. Și, nu vrem să ne oprim aici, dacă se poate să ajungem și peste aceste hotare, în toată lumea. Ne bucurăm nespus de mult că suntem apreciați, avem mii de fani și la fiecare concert/spectacol simțim căldura publicului, ne dă putere să mergem mai departe, să vrem mai mult, să-i răsplatim cu ce știm noi mai bine, să cântăm pentru ei. Așa, sperăm noi, că le putem aduce, pentru câteva momente, starea de bine și uitarea necazurilor de zi cu zi.

-Am primit diverse mesaje de fani care ne-au rugat să scriem câte ceva despre fiecare, să vă cunoască mai bine, mai mult. Le-ați intrat la suflet și sunt dornici de a ști totul despre voi. Ce ziceți, realizăm un interviu în care fiecare va vorbi câte puțin despre el?

Cu mare drag, mai ales pentru toți cei care ne sunt aproape și ne iubesc simțim că suntem da-

tori în fiecare clipă să le facem o bucurie. Chiar vă mulțumim pentru idee și o să-l facem cât de curând. Mulțumim, vouă, fanilor și tuturor oamenilor de pe această planetă. Sănătate multă și Dumnezeu să ne ajute!

6 comentarii

 • Link la comentariu Lidia Luni, 15 Septembrie 2014 00:39 postat de Lidia

  Respect acestor tineri talentati ! Publicul ii iubeste si premiul ce l-au castigat l-au meritat pe deplin! Felicitari baietii!

 • Link la comentariu Lina Sâmbătă, 13 Septembrie 2014 01:28 postat de Lina

  Brio Sonores oricum cinta live, cu negativ, nu cu fonograma, asa ca nu a fost nici o problema sa cinte live si chiar au fost apreciati la maxim si unicii din tot concertul chemati la bis, fapt ce demonstreaza inca o data ca sunt cei mai tari solisti!

 • Link la comentariu Lina Vineri, 12 Septembrie 2014 22:03 postat de Lina

  Brio Sonores nu poate trece peste orice incident decit cu BRIO, nu in zadar au aceasta denumire ;)

 • Link la comentariu Bujor Cristina Vineri, 12 Septembrie 2014 20:00 postat de Bujor Cristina

  Respect baietilor....indiferent de incident au fost cu capul sus,,,,,au facut fata ,,,,,talentul lor a acoperit tot!Publicul i-a sustinut ,,,,,,foarte placut,,,,,in spate se auzea multe,multe complimente de lauda!

 • Link la comentariu jidveianu Vineri, 12 Septembrie 2014 19:32 postat de jidveianu

  Nu stiu de ce nu mi s-a publicat primul mesaj.
  Vroiam doar sa-i felicit pe cei de la Brio Sonores si sa spun cat de greu este sa canti a capella. Bravo baieti! meritati premiul castigat in Romania. Mult succes!
  Sper doar ca Gabriel Dorobantu sa nu fi avut parte de acelasi tratament, am inteles ca a fost in acelasi spectacol. Cei de la sonorizare sunt de vina.

 • Link la comentariu alexandru Vineri, 12 Septembrie 2014 19:26 postat de alexandru

  este foarte greu sa canti acapella. la rece trebuie sa ai grija la fiecare vocala, fortezi gatul si risti sa ragusesti. spun asta pentru ca, eu cant de peste 20 de ani și mi s-a intamplat de multe ori la diverse cantari. dupa jumatate de ora de cantat a capella intr-o sala mare am simtit cum ma lasa vocea. Greu, greu. BRAVO BAIETI ! meritati pe deplin premiul castigat!

Lasă un comentariu