Evenimentul zilei

Dum08092020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Chisinau Dorin Chirtoacă: Chişinău este un oraş european

Dorin Chirtoacă: Chişinău este un oraş european Recomandat

14 Octombrie 2014 - 

Sute de chişinăuieni şi oaspeţi ai capitalei au participat la inaugurarea sărbătorii Chişinăului, în scuarul Catedralei Mitropolitane „Naşterea Domnului”. Primarul general, Dorin Chirtoacă, a declarat, cu această ocazie, că oraşul Chişinău este un oraş european, iar peste 10 ani va fi parte a UE.

În cadrul discursului său, primarul a făcut o adresare către cetăţeni, o adresare pentru pace. „Fiecare om trebuie să înţeleagă că noi trebuie să mergem în uniunea păcii şi a prosperităţii, nu în uniunea conflictelor şi a războaielor”, a spus primarul.

În cadrul sărbătorii, a fost semnat şi un acord de înfrăţire cu oraşul Cernăuţi, Ucraina. Dorin Chirtoacă a spus că ţara vecină trece printr-o perioadă de cumpănă, pe teritoriul ei este război. „Trebuie să fim alături de fraţii din Ucraina. Dacă ei vor reuşi să câştige libertatea şi independenţa, atunci vom reuşi şi noi”, a subliniat edilul.

Prezent la eveniment, primarul de Cernăuţi, Oleksi Kaspruk, a menţionat că UE oferă garanţiile unei vieţi bune şi prospere. Cu ocazia hramului Chişinăului, primarul de Cernăuţi a dorit locuitorilor pace, prosperitatea şi sănătate. Primarul ucrainean a primit în dar din partea primarului de Chişinău un CD cu piese despre oraş, inclusiv imnul Chişinăului, care este interpretat de către pământeanca Cernăuţului, Sofia Rotaru.

În acest an, Chişinăul împlineşte 578 de ani de la prima atestare. După ora 17.00, locuitorii şi oaspeţii capitalei vor putea participa la un concert la care vor participa interpreţi străini şi autohtoni.

Evzmd.md

Website evzmd.md

Lasă un comentariu