Evenimentul zilei

Mie02262020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Chisinau Parcul Urban de Autobuze a semnat contractul pentru cele 31 de autobuze ISUZU Cityport. CÂND vor ajunge primele autobuze noi în Chișinău

Parcul Urban de Autobuze a semnat contractul pentru cele 31 de autobuze ISUZU Cityport. CÂND vor ajunge primele autobuze noi în Chișinău

20 Februarie 2019 - 

Contractul de achiziționare a celor 31 de autobuze de marca „ISUZU”, ca urmare a desemnării câștigătorului din 8 februarie, a fost semnat, joi, între Parcul Urban de Autobuze (PUA) și firma Unipay Danișmanlik Yazilim Teknolojileri Ltd, Turcia. Din bugetul municipal au fost alocați 78 de milioane de lei. 

Conform graficului, primele 25 de autobuze urmează a fi livrare în decurs de două săptămâni, relatează IPN. Încă șase unități vor intra în posesia Parcului Urban de Autobuze în decurs de 60 zile de la semnarea contractului. Conform documentului, municipalitatea va face achitarea timp de 30 de zile după livrarea unităților de transport.

„Avem garanția dealerului că autobuzele sunt noi, anul de producere 2017-2018, ceea ce a fost prezentat în oferta furnizorului”, a spus Vitalie Copaci, șeful PUA.

Reprezentant oficial al companiei care va livra autobuzele, Serghei Daradur a declarat că prețul unităților pentru PUA este mai avantajos decât cel oferit pentru livrări în alte state europene. „Asemenea model de autobuz a fost vândut în România, Azerbaidjan și Țările Baltice, cu 150-200 mii euro per unitate, față de 130 de mii de euro pentru Moldova”, a spus Serghei Daradur.

Noile autobuze sunt de model „ISUZU Cityport”, standard Euro 6. Acestea au 12 metri lungime și trei uși, podea joasă, rampe de acces și spațiu pentru fotoliu rulant, fiind accesibile persoanelor cu necesități speciale, vârstnicilor și părinților cu copii în căruțuri. De asemenea, unitățile dispun de instalații cu aer condiționat, echipament de informare audio și video, patru geamuri de aerisire.

Lasă un comentariu