Evenimentul zilei

Vi02212020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Chisinau Propunere de simplificare a procedurii de redobândire a permisului de conducere

Propunere de simplificare a procedurii de redobândire a permisului de conducere

25 Ianuarie 2020 - 

Persoanele care și-au pierdut permisul de conducere nu vor mai fi nevoite să treacă repetat toate etapele necesare pentru redobândirea documentului. Premierul Ion Chicu a cerut revizuirea cadrului legal în acest sens. Șeful Cabinetului de Miniștri a accentuat necesitatea eliminării condiției de examinare medicală pentru redobândirea permisului.

De asemenea, prim-ministrul a solicitat informații despre necesitatea preschimbării permiselor de conducere după model nou și cum pot fi simplificate procedurile. Responsabilul de la Agenția Servicii Publice a menționat că legislația Republicii Moldova  nu obligă șoferii să-și actualizeze permisele de tip vechi, dar acestea nu corespund Directivelor UE, astfel șoferii întâmpină probleme în afara țării.

Premierul a cerut revizuirea cadrului legal pentru simplificarea procesului de preschimbare a permiselor de tip vechi și continuarea măsurilor pe termen scurt și lung pentru eficientizarea mecanismelor de obținere a permiselor de conducere.

 Potrivit cifrelor oficiale, anual, pentru  procesul de examinare medicală a candidaților se cheltuie aproximativ 70 milioane lei, iar 99.5% din aplicanți sunt apți. Autoritățile consideră că aceasta este o probă de ineficiență a procedurii.

Lasă un comentariu